Ο υπουργός ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας αρνείται τη συζήτηση για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

Ο υπουργός ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας αρνείται τη συζήτηση για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου
Τρίτη, 22/11/2022 - 13:11

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν διέψευσε πρόσφατα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το Βασίλειο συζητά επί του παρόντος την αύξηση της παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως με άλλους παραγωγούς του ΟΠΕΚ+.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι δεν είναι μυστικό ότι ο ΟΠΕΚ+ δεν συζητά καμία απόφαση πριν από τις συνεδριάσεις του, ανέφερε το Σαουδαραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ δήλωσε ότι η απόφαση του καρτέλ για μείωση της παραγωγής κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως θα ισχύει μέχρι το τέλος του 2023.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «η απόφαση αυτή δεν θα έχει καμία σχέση με το μέλλον. Εάν υπάρχει ανάγκη να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για τη μείωση της παραγωγής ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, είμαστε πάντα έτοιμοι να παρέμβουμε».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Ενέργειας και Υποδομών των ΗΑΕ Σουχαΐλ Μοχάμεντ Αλ-Μαζρουέι διέψευσε ότι η χώρα του «συμμετέχει σε οποιαδήποτε συζήτηση με άλλα μέλη του ΟΠΕΚ+ για την αλλαγή της τελευταίας συμφωνίας που ισχύει μέχρι το τέλος του 2023».

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο του ΟΠΕΚ+ για την εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου και θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε απόφαση για την επίτευξη αυτού του στόχου», δήλωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 22/11/2022 - 13:21