Gazprom: Μπορεί να μειώσουμε τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας

Gazprom: Μπορεί να μειώσουμε τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας
Τρίτη, 22/11/2022 - 14:40

Η ρωσική ενεργειακή εταιρεία Gazprom ανέφερε ότι «μέρος του φυσικού αερίου που στάλθηκε στη Μολδαβία παραμένει στην Ουκρανία» και ότι, εάν η κατάσταση συνεχιστεί, οι παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας θα μειωθούν από τις 28 Νοεμβρίου.

Σε γραπτή δήλωση της Gazprom, διαπιστώθηκε ότι μέρος του φυσικού αερίου που στάλθηκε στη Μολδαβία παρέμεινε στην Ουκρανία.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ποσότητα φυσικού αερίου που αποστέλλει η Gazprom στο σημείο Suca για τη Μολδαβία είναι μεγαλύτερη από την ποσότητα φυσικού αερίου που αποστέλλεται από την Ουκρανία στη Μολδαβία: «Εάν η ανισορροπία στη διαμετακόμιση φυσικού αερίου που παρέχεται για τη Μολδαβία μέσω της Ουκρανίας συνεχιστεί, η Gazprom θα αρχίσει να μειώνει την παροχή από το σημείο Suca στις 28 Νοεμβρίου».

Η Gazprom θα παραδώσει σήμερα 42,9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από το σημείο Suca, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στις 10 Μαΐου, η Ουκρανία διέκοψε τις παραδόσεις στο σημείο διανομής Sohranivka, μέσω του οποίου διέρχεται το ένα τρίτο του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, ενώ οι παραδόσεις αερίου συνεχίζονται μόνο από το σημείο Suca.