Γιάννης Τριήρης: Μπανανία

Γιάννης Τριήρης: Μπανανία
Τετάρτη, 20/03/2024 - 06:48

Μόνο σε χώρες-μπανανία ή σε χώρες με απολυταρχικά καθεστώτα, οι κυβερνώντες θα συμπεριφέρονταν με τέτοια προκλητικότητα και διάθεση «κουκουλώματος» των σκανδάλων, όπως αυτή που επιδεικνύει συνεχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ένα από τα τελευταία «κρούσματα» είναι αυτό του σκανδάλου της διαρροής των προσωπικών δεδομένων Ελλήνων εκλογέων που κατοικούν στο εξωτερικό, από κυβερνητικούς αξιωματούχους σε στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Η γνωστή πλέον υπόθεση της διαρροής e-mails από το υπουργείο Εσωτερικών στη γραμματεία αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας και από εκεί στην ευρωβουλευτίνα της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου –και ποιος ξέρει και σε πόσους άλλους «γαλάζιους»- μπορεί να είναι και η κορυφή του παγόβουνου.

Γιατί αν είναι τόσο εύκολο και απλό για κάποιους κυβερνητικούς και κομματικούς αξιωματούχους να διαρρέουν προσωπικά στοιχεία εκλογέων σε όποιον θέλουν, τότε μάλλον έχει βάση ο φόβος των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το αδιάβλητο των επικείμενων ευρωεκλογών.

Πέραν του άκρως σοβαρού αυτού ζητήματος, μέγα θέμα δημιουργείται και με τον τρόπο που αντέδρασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην υπόθεση της διαρροής των e-mails εκλογέων κατοίκων εξωτερικού.

Ξεκίνησαν δήθεν τρεις έρευνες. Μια από το Μέγαρο Μαξίμου –δηλαδή τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη-, μια δεύτερη από το υπουργείο Εσωτερικών της κυρίας Κεραμέως και μια τρίτη από την Δικαιοσύνη.

Και ώ του θαύματος, το Μέγαρο Μαξίμου τους πρόλαβε όλους και έβγαλε πόρισμα ότι για την διαρροή ευθύνονται κάποια χαμηλού μεγέθους στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος, τα οποία και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους και κατά συνέπεια όλα καλά!

Φυσικά και αυτό είναι ένα ακόμη «κουκούλωμα» ενός ακόμη σκανδάλου. Ρίχνουν όλες τις ευθύνες σε χαμηλόβαθμα στελέχη και «βγαίνουν λάδι», ο πρωθυπουργός και οι εκλεκτοί του υπουργοί.

Γιατί περί αυτού πρόκειται. Απομακρύνθηκαν ο γ.γ. του ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο γραμματέας Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Θεοδωρόπουλος, αλλά η κυρία Κεραμέως, όπως και ο κύριος Βορίδης, η νυν και ο τέως υπουργοί Εσωτερικών έχουν την μεγάλη ευθύνη για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων έμειναν στο απυρόβλητο.

Και πριν καν τελειώσει η όποια έρευνα για το νέο σκάνδαλο που δήθεν διενεργείται από το υπουργείο Εσωτερικών, η υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε, χθες, ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στο θέμα, ενώ ο κύριος Βορίδης σιώπησε. Ποιός μπορεί να πιστέψει λοιπόν το όποιο πόρισμα βγει όταν ελεγκτής και ελεγχόμενος είναι το ίδιο πρόσωπο, ο ίδιος φορέας και μάλιστα δηλώνει ξε αρχής την «αθωότητα» του.

Όσο για τη Δικαιοσύνη πηγαίνει με τους συνήθεις ρυθμούς-χελώνας και η έρευνα για το σκάνδαλο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Και σ’ αυτή την περίπτωση, πάντως, την πρόλαβαν οι ίδιοι οι πολίτες που ήδη έχουν καταθέσει αγωγές, κατά του υπουργείου Εσωτερικών που δεν προστάτευσε τα προσωπικά τους δεδομένα και έχουν αποσταλεί εξώδικα προς την ευρωβουλευτίνα της Ν.Δ., για να δώσει απαντήσεις για ποιον λόγο κατείχε τα προσωπικά δεδομένα εκλογέων.

ΥΓ. Την υπεράσπιση της κυβέρνησης και των υπουργών της, «ανέλαβε» τους ανέλαβε για μια ακόμη φορά ανεπιτυχώς ο Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς αντί συγκεκριμένων τεκμηρίων, έφτασε μέχρι του σημείου να πει ότι είναι λάθος ο ευρωπαϊκός νόμος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων!