Γιάννης Τριήρης: Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης

Γιάννης Τριήρης: Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης
Πέμπτη, 21/03/2024 - 06:29

Το φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και η συζήτηση του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έφερε και πάλι στην επιφάνεια την κακοδαιμονία αυτού του τόπου που δεν είναι άλλη από τις πολιτικές ή επί το ορθότερον τις μικροκομματικές έριδες.

Παρά το γεγονός ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στηλίτευαν τη στάση της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της και της απέδωσαν ευθύνες για προσπάθεια συγκάλυψη του τραγικού δυστυχήματος με τους 57 νεκρούς , με στόχο την «προστασία» των στελεχών της, τελικά δεν κατάφεραν να αποφύγουν τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ τους.

Τα προοδευτικά κάματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ αντί να ενώσουν δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν την αυταρχική κυβέρνηση Μητσοτάκη, που τα ίδια κατηγορούν για τις «δράσεις» της , που καταπατούν κάθε κράτος Δικαίου και προστασίας των προσωπικών ελευθεριών και της ελευθερίας του Τύπου, και κατά τη συζήτηση στη Βουλή του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών, δεν έχαναν ευκαιρία να εκτοξεύουν κατηγορίες μεταξύ τους.

Λες και το δυστύχημα των Τεμπών έγινε επί διακυβέρνησης κάποιου άλλου κόμματος και όχι επί Νέας Δημοκρατίας.

Και όλα αυτά για μικροκομματικές σκοπιμότητες. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για να αυξήσουν τις πιθανότητες τους για τη δεύτερη θέση, πίσω από τη Νέα Δημοκρατία και ΚΚΕ για να αυξήσει την εκλογική του δύναμη στην τέταρτη ή ίσως και στην πέμπτη θέση αφού Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου δείχνει αυξημένη δυναμική.

Έτσι, όμως, δεν θα καταφέρουν τίποτα. Θα βλέπουν πάντα την πλάτη της Νέας Δημοκρατίας, που θα συνεχίσει να κυβερνά αλαζονικά, βλέποντας ότι δεν έχει ισχυρούς πολιτικούς αντιπάλους, αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντί να ενώνουν δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν το κυβερνών κόμμα, ερίζουν.

Και μένουν οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών, για να δίνουν τη μάχη με τη συμπαράσταση βέβαια εκατομμυρίων Ελλήνων που τους βρίσκονται στο πλευρό τους και να προσδοκούν όχι μόνο δικαίωση, αλλά και αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα μας.

Αν δεν τον άκουσαν, χθες, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τα κόμματα της αντιπολίτευσης του πατέρα του Δημήτρη Ασλανίδη, που χάθηκε στα Τέμπη, θα πρέπει να το πράξουν. Γιατί ο γονιός αυτός είπε ξεκάθαρα πως: «Είναι σε κοινή γραμμή όλο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας -158 πόσοι είναι- θα γραφτούν στην μαύρη σελίδα της ιστορίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Είναι συνυπεύθυνοι για τη δολοφονία 57 ανθρώπων και 180 που τραυματίστηκαν».

Την απεγνωσμένη αυτή κραυγή θα πρέπει να αφουγκραστούν τα αντιπολιτευόμενα κόμματα και να αποκτήσουν και αυτά μια «κοινή γραμμή» και για να λάμψει η αλήθεια και για να αποδοθούν ποινικές και πολιτικές ευθύνες στους υπεύθυνους, που το περί κοινού δικαίου αίσθημα τις έχει αποδώσει στους κυβερνώντες. Γιατί αν αλληλοεξοντώνονται για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη, ώστε ο τρίτος να γίνει δεύτερος και ο τέταρτος να μην γίνει πέμπτος, δεν θα καταφέρουν τίποτα. Θα κυβερνά αλαζονικά ο πρώτος.