Ηλεκτρικά και υβριδικά ταξί: Πόσοι τα προτιμούν για μετακίνηση - Έρχεται η ενοικίαση ηλεκτρικών ποδηλάτων

Ηλεκτρικά και υβριδικά ταξί: Πόσοι τα προτιμούν για μετακίνηση - Έρχεται η ενοικίαση ηλεκτρικών ποδηλάτων
Πέμπτη, 01/12/2022 - 06:22

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί η επίσημη έναρξη επιλογής της ενοικίασης ηλεκτρικού ποδήλατου. Ηλεκτρικά και υβριδικά ταξί προτιμούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ηλεκτρικά και υβριδικά ταξί προτιμούν αρκετοί πολίτες για τις μετακινήσεις τους στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Σε ερώτηση του iEnergeia.gr στελέχη της FREE NOW απάντησαν ότι ένα ποσοστό 12% των πελατών διατυπώνουν την επιθυμία επιλογής ηλεκτρικού ή υβριδικού οχήματος για τη μετακίνηση τους. Ωστόσο ο στόλος γιαυτή την επιλογή αποτελείται από 200 οχήματα αλλά στόχος είναι να αυξηθεί. Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν στελέχη της εταρείας στο iEnergeia, το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί η επίσημη έναρξη επιλογής της ενοικίασης ηλεκτρικού ποδήλατου.

Σχετικά με το FREE NOW

H FREE NOW είναι App Μετακίνησης με το μεγαλύτερο εύρος διαθέσιμων οχημάτων στην Ευρώπη. Ήδη, περισσότερα από 30 εκατομμύρια χρήστες σε 10 αγορές και περισσότερες από 150 πόλεις επιλέγουν από τη γκάμα παρόχων μετακίνησης, και μπορούν να κάνουν κράτηση για το πλησιέστερο ταξί, αυτοκίνητο ή να επιλέξουν λύσεις μικροκινητικότητας, όπως ηλεκτρικά πατίνια, ηλεκτρικά μηχανάκια και ηλεκτρικά ποδήλατα. Το FREE NOW ενσωματώνει παρόχους μετακίνησης με τη φιλοδοξία να κάνει τις αστικές μετακινήσεις πιο αποτελεσματικές και βιώσιμες. Η γερμανική εταιρεία υποστηρίζεται από το BMW Group και το Mercedes-Benz Group.

Δυο μήνες λειτουργίας

Το FREE NOW ανακοίνωσε ότι, δύο μόλις μήνες μετά μετά το λανσάρισμα της νέας πλατφόρμας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από τις 3 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε η διαδικασία μετάβασης στη νέα εφαρμογή, 7.000 οδηγοί εντάχθηκαν στο στόλο της FREE NOW. Ο αριθμός αντιστοιχεί σε όλους τους οδηγούς που χρησιμοποιήσαν την εφαρμογή της BEAT τους τελευταίους τέσσερις μήνες λειτουργίας της, στην Ελλάδα.

Σημαντική όμως, ήταν και η ανταπόκριση των χρηστών του BEAT, οι οποίοι μαζικά μετέβησαν στη νέα εφαρμογή, μέσα από την προτεινόμενη διαδικασία. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της καμπάνιας «Tο BEAT αλλάζει και είναι για καλό», οι επιβάτες κατέβασαν την καινούργια εφαρμογή μετακινήσεων της FREE NOW, ενώ πάνω από το 95% των αιτημάτων για ταξί ολοκληρώθηκαν. Το ποσοστό που σημειώνεται είναι το υψηλότερο επίπεδο ικανοποίησης, για την εταιρεία τα τελευταία 11 χρόνια.

Την ίδια στιγμή η FREE NOW έχει αποκτήσει περισσότερους 100.000 νέους χρήστες οι οποίοι έχουν δημιουργήσει λογαριασμό απευθείας στη νέα εφαρμογή. Ως αποτέλεσμα, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.000.000 διαδρομές, μέσω της εφαρμογής της FREE NOW σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις τελευταίες εβδομάδες.