Συζήτηση αρχηγών στη Βουλή: Ανοίγει η προ-εκλογική περίοδος

Συζήτηση αρχηγών στη Βουλή: Ανοίγει η προ-εκλογική περίοδος
Τρίτη, 05/07/2022 - 12:33

Σφοδρή αντιπαράθεση εφόλης της ύλης την Πέμπτη, ημέρα που συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εκλογική νίκη της ΝΔ- Από τι θα κριθεί εάν στηθούν πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο ή εάν ο πρωθυπουργός θα επιλέξει την άνοιξη.

Μια ακριβώς ημέρα πριν ολοκληρωθούν τα τρία χρόνια από την εκλογική νίκη της ΝΔ (7 Ιουλίου 2019) η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός με θέμα την κοινωνική πολιτική, ...εγκαινιάζει τη νέα προεκλογική περίοδο.

Η σύγκρουση στη συζήτηση προβλέπεται σφοδρή, κυρίως μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, καθώς η συζήτηση θα επεκταθεί και στην ακρίβεια και την ενέργεια,τα ελληνοτουρκικά και τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και στο μείζον θέμα της Νοβάρτις, όπου η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου φέρνει σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ.

Η συζήτηση στη Βουλή αποτελεί ουσιαστικά την απαρχή της προεκλογικής περιόδου, είτε αυτές διεξαχθούν το φθινόπωρο είτε την άνοιξη. Από τον τρόπο, μάλιστα, που θα κλείσει ή δεν θα κλείσει το θέμα των πρόωρων εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ομιλίες του (πρωτομιλία, δευτερομιλία και ίσως τριτομιλία), θα καταλάβουμε -ακόμα και αν δεν αναφερθεί ακριβώς στην ημερομηνία) πότε προγραμματίζεται να προσφύγει στις κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έχει λάβει την οριστική του απόφαση ο πρωθυπουργός; Όχι. Προσανατολίζεται και ετοιμάζεται για τον Σεπτέμβριο, φοβούμενος το πολιτικό κόστος από το δύσκολο χειμώνα, υπάρχουν όμως θέματα που ίσως τον αναγκάσουν να περιμένει την άνοιξη.Πρώτο θέμα είναι οι πυρκαγιές και δεύτερο, αλλά εξίσου σημαντικό, η στάση της Τουρκίας έως το τέλος του καλοκαιριού. Βασική μεταβλητή βεβαίως και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Πότε θα λάβει τις οριστικές του αποφάσεις ο πρωθυπουργός;

Τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου, όταν λάβει στα χέρια του τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.Κυριακή κοντή γιορτή...