Με τόση τοξικότητα δεν βγαίνει η περίοδος έως τις εκλογές

Με τόση τοξικότητα δεν βγαίνει η περίοδος έως τις εκλογές
Πέμπτη, 14/07/2022 - 07:31

Ο πρωθυπουργός έχει την πρώτη και τη βασική ευθύνη για να διατηρηθεί ήπιο πολιτικό κλίμα έως τις κάλπες και όχι να ανοίγει την πόρτα του τρελοκομείου!

Εν αρχή υπήρξε ο πρώην υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης που χαρακτήρισε την υπουργό Παιδείας ως … «Πισπιρίγκου της Παιδείας»! Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ώστε να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς όλους στο εσωτερικό του κόμματός του ότι δεν μπορεί να πυροδοτούν την οξύτητα, απαίτησε ωστόσο και ο πρώην υπουργός ζήτησε δημοσίως και «καθαρή» συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό.

Αλλά αν λέμε -και σωστά- πως ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να διαγράψει τον Χριστόφορο Βερναρδάκη γιατί αποκάλεσε τη Νίκη Κεραμέως «Πισπιρίγκου της Παιδείας», τι να πούμε για τον πρωθυπουργό; Που πήγε στη Βουλή και συνέδεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη βομβιστική ενέργεια στον Realfm, ενώ έκανε λόγο και για «εκτσογλανισμό» του κόμματος αυτού!

Δεν είναι του παρόντος να εξετάσουμε γιατί ο πρωθυπουργός επιλέγει να πυροδοτήσει την τοξικότητα στο πολιτικό πεδίο. Αν επιλέγει το κλίμα αυτό τώρα και, πράγματι, το εννοεί πως η κυβέρνησή του θα εξαντλήσει την τετραετία, πώς θα πορευτεί η χώρα με ένα τέτοιο επίπεδο διαλόγου; Και δεν είναι μόνο ότι εκμηδενίζεται η όποια προσπάθεια ενός ουσιαστικού διαλόγου στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Είναι και ότι η χώρα βρίσκεται ενώπιον πιθανών κρίσεων στα εθνικά θέματα, εάν κρίνουμε από την τουρκική επιθετικότητα, γεγονός που προϋποθέτει κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης-πρωτίστως της αξιωματικής, αλλά και της ελάσσονος!

Μπροστά της, επίσης, η χώρα έχει ένα πολύ δύσκολο χειμώνα λόγω ενεργειακής κρίσης και πρωτόγνωρου πληθωρισμού, που κατατρώγει το εισόδημα των πολιτών και δημιουργεί εκρηκτικό κοινωνικό κλίμα. Αντέχει η οικονομία, η κοινωνία, το ίδιο το πολιτικό σύστημα αυτή την τοξικότητα;

Ας το σκεφτούν στο Μαξίμου, καθώς η κυβέρνηση έχει πάντα την πρώτη ευθύνη. Και ας μην ανοίγει το ίδιο την πόρτα του τρελοκομείου!