Οι παραιτήσεις και οι παρακολουθήσεις φέρνουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

Οι παραιτήσεις και οι παρακολουθήσεις φέρνουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις
Σάββατο, 06/08/2022 - 07:51

Ανοιχτό –ξανά- και το θέμα των πρόωρων εκλογών. Η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τις παραιτήσεις του Γραμματέα Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέονος.

Οι εξελίξεις προκλήθηκαν μετά την αποκάλυψη πως ο πρόεδρος της ΕΥΠ παρακολουθούνταν «νομίμως» από την ΕΥΠ, με τον πρωθυπουργό να ισχυρίζεται –σε μια χώρα που όλα γίνονταν «με εντολή Μητσοτάκη»- πως δεν γνώριζε τίποτε!

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για «σκοτεινές πρακτικές» και ζήτησε Εξεταστική Επιτροπή, αίτημα που η κυβέρνηση έκανε δεκτό. Το αίτημα στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να ρίχνει ευθέως τις ευθύνες των παρακολουθήσεων προσωπικά στον πρωθυπουργό.

Τα ερωτήματα, ωστόσο, που προκύπτουν είναι εάν η κυβέρνηση θα αντέξει τις αποκαλύψεις που αναμένονται και που σύμφωνα με τις πληροφορίες εμπλέκουν και οικονομικά συμφέροντα -στην υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου Κουκάκη. Ή εάν το Μαξίμου κάτω από την πίεση που θα δεχθεί θα προσφύγει σε πρόωρες κάλπες, παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Ήδη η αντιπολίτευση κάνει λόγο για «Κυριάκο Gate», με το κλίμα να γίνεται εκρηκτικό!