Οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ ανεβαίνουν σχεδόν 3% λόγω της ισχυρής ζήτησης

Οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ ανεβαίνουν σχεδόν 3% λόγω της ισχυρής ζήτησης
Πέμπτη, 25/05/2023 - 06:41

Οι ψυχρότερες θερμοκρασίες αυτή την εβδομάδα και η πτώση της διαθέσιμης αιολικής ενέργειας αυτόν τον μήνα ενισχύουν τις προοπτικές ζήτησης για τον Ιούνιο για το αμερικανικό φυσικό αέριο.

Οι ψυχρότερες θερμοκρασίες αυτή την εβδομάδα και η πτώση της διαθέσιμης αιολικής ενέργειας αυτόν τον μήνα ενισχύουν τις προοπτικές ζήτησης για τον Ιούνιο για το αμερικανικό φυσικό αέριο, οδηγώντας σε αύξηση των τιμών σχεδόν 3% την Τετάρτη.

Στις 9:45 π.μ. EST την Τετάρτη, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το φυσικό αέριο των ΗΠΑ διαπραγματεύονταν με άνοδο 2,93% στα 2,389 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (Btu).

Ενώ ο καιρός είναι ένας μεγάλος παράγοντας που καθοδήγησε τις τιμές την Τετάρτη, το φυσικό αέριο κερδίζει.

Αντιστάθμισμα στην περαιτέρω άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου αποτελεί η παραγωγή ρεκόρ στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την επανάληψη ανάλογου επιπέδου εξαγωγών καναδικού φυσικού αερίου προς τις ΗΠΑ, οι οποίες είχαν μειωθεί λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται στην Αλμπέρτα και οδήγησαν σε διακοπή της παραγωγής.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται ομοσπονδιακά ενεργειακά στοιχεία, η παραγωγή αιολικής ενέργειας αυτή την εβδομάδα αντιπροσώπευε μόνο το 7% της συνολικής παραγωγής ενέργειας στις ΗΠΑ, από 17% στα μέσα Απριλίου.

Την Τρίτη, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το φυσικό αέριο είχαν σημειώσει χαμηλό μιας εβδομάδας, κυρίως λόγω της αναμενόμενης αύξησης της αμερικανικής παραγωγής σε συνδυασμό με την επιστροφή πλήρους όγκου καναδικών εξαγωγών στην αμερικανική αγορά.

Την περασμένη εβδομάδα, η Baker Hughes δημοσίευσε μια έκθεση που υποδεικνύει ότι οι συνθήκες υπερπροσφοράς και η κατάρρευση των τιμών οδήγησαν τον αμερικανικό τομέα φυσικού αερίου να αρχίσει να αποσύρει γεωτρύπανα με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Φεβρουάριο του 2016. Την περασμένη Παρασκευή, η Baker Hughes ανέφερε ότι οι εταιρείες E&P μείωσαν τις εξέδρες κατά 16 σε συνολικά 141.

Τον Απρίλιο, ένας βασικός πάροχος εξέδρας στον αμερικανικό σχιστολιθικό τομέα προειδοποίησε ότι οι μισθώσεις εξέδρας θα μειωθούν κατά 9% μέχρι το τέλος Ιουνίου, καθώς οι γεωτρυπάνες πατούν παύση λόγω των τιμών που έχουν πέσει από πάνω από 10 δολάρια ανά εκατομμύριο Btu τον περασμένο Αύγουστο.