Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν ουκρανικές εγκαταστάσεις παραγωγής αερίου

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν ουκρανικές εγκαταστάσεις παραγωγής αερίου
Πέμπτη, 17/11/2022 - 12:25

Τις εγκαταστάσεις παραγωγής αερίου και ένα μεγάλο εργοστάσιο πυραύλων σφυροκόπησαν σήμερα ρωσικοί πύραυλοι σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Εκρήξεις ακούσθηκαν στην Οδησσό, στο Κιέβο και στην πόλη Ντνίπρο στο κέντρο της χώρας, ενώ οι άμαχοι κλήθηκαν να μεταβούν στα καταφύγια καθώς ανακοινώνονταν προειδοποιήσεις για αεροπορικές επιδρομές.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax Ukraine, ο πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ, δήλωσε: «Πύραυλοι πετούν αυτή τη στιγμή πάνω από το Κίεβο. Τώρα βομβαρδίζουν τις εγκαταστάσεις μας παραγωγής αερίου, βομβαρδίζουν τις επιχειρήσεις μας στο Ντντίπρο και το Πιβντενμάς».

Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυραυλική επίθεση στη διάρκεια της νύκτας στη νοτιοανατολική περιφέρεια της Ζαπορίζια, τρεις γραυματίσθηκαν σε επίθεση στη βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο και τρεις τραυματίσθηκαν στην Οδησσό.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Ρωσία έχει αυξήσει τις επιθέσεις σε ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις και έχει εξαπολύσει μερικά από τα σφοδρότερα πυραυλικά πλήγματα αφότου εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς από το νέο κύμα των αεροπορικών επιδρομών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο, τόνισε: «Σήμερα το πρωί η Ρωσία εξαπέλυσε άλλη μια ομοβροντία πυραύλων εναντίον κρίσιμων υποδομών της Ουκρανίας. Ο (ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν θέλει να στερήσει από εκατομμύρια ανθρώπους το ηλεκτρικό και τη θέρμανση, εν μέσω θερμοκρασιών κάτω από το μηδέν. Στείλτε στην Ουκρανία περισσότερα αντιαεροπορικά και πυραυλικά αμυντικά συστήματα για να αποφευχθεί αυτή η τραγωδία. Οι καθυστερήσεις κοστίζουν ζωές».