Η κυβέρνηση συμπληρώνει 40 ημέρες: Αλλιώς τις ανέμενε ο Μητσοτάκης!

Η κυβέρνηση συμπληρώνει 40 ημέρες: Αλλιώς τις ανέμενε ο Μητσοτάκης!
Παρασκευή, 04/08/2023 - 10:56

Το Μαξίμου, αντιμέτωπο με τον εαυτό του, έχασε κιόλας τη δυναμική που απέκτησε με το εκλογικό αποτέλεσμα!

Στις 5 Αυγούστου η κυβέρνηση Μητσοτάκη που προέκυψε από τις εκλογές και τον θρίαμβο της 25ης Ιουνίου συμπληρώνει κιόλας 40 ημέρες!

Δεν ξέρουμε αν η "κατάρα της δεύτερης τετραετίας" για κάθε πρωθυπουργό, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκίνησε από τόσο νωρίς!

Είναι όμως σίγουρο πως σε καμία περίπτωση ο πρωθυπουργός δεν ανέμενε αυτό το κλίμα, που οδήγησε σε απομάκρυνση ενός υπουργού, αλλά και σε μελλοντική αντικατάσταση ενός άλλου κατόπιν αφαίρεσης του χρίσματος στον περιφερειάρχη Αττικής!

-Οι πυρκαγιές, ανεξαρτήτως της αδυναμίας της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει πολιτικό θέμα, αποτέλεσαν κόλαφο για τη νέα κυβέρνησης, που δεν ανέλαβε καν την πολιτική ευθύνη για την καταστροφή και τους νεκρούς, όπως το 2021!

-Η μεγάλη κίνηση στο Βίλνιους και η προαναγγελία διαλόγου με τον Ταγίπ Ερντογάν με στόχο την προσφυγή στη Χάγη, οδήγησε στην ανεξήγητη δήλωση του πρωθυπουργού πως είναι έτοιμος για υποχωρήσεις προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις!

-Ο πληθωρισμός, κατά κοινή ομολογία, έχει ξεφύγει, με τον ίδιο τον Γιάννη Στουρνάρα να προειδοποιεί για τους κινδύνους στην οικονομία.

-Η αποπομπή Μηταράκη και το "μαύρο" στον Πατούλη ενίσχυσαν τη φοβία στους υπουργούς, αλλά και τους στερούν χώρο από πρωτοβουλίες.

-Η δημοσίευση των ισολογισμών του κόμματος έφεραν εκ νέου στο προσκήνιο ένα πολύ σοβαρό ηθικό και πολιτικό θέμα: Οι ρυθμίσεις με τις τράπεζες είναι τέτοιες που ...αυξάνουν το χρέος, όταν δανειολήπτες χάνουν το σπίτι τους ακόμα και για χρέη 800 ευρών!

-Το κίνημα της ξαπλώστρας, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να το οικειοποιηθεί, δείχνει την αποτυχία της και σε αυτόν τον τομέα.
Τώρα βεβαίως είναι οι διακοπές. Μετά από αυτές μένει να δούμε πώς θα επιχειρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αντιστρέψει την κατάσταση. Και αν μπορεί, παρά την ανυπαρξία της αντιπολίτευσης!