Ένα μήνα μετά τις κάλπες κυβέρνηση και αντιπολίτευση εισέρχονται σε κρίση!

Ένα μήνα μετά τις κάλπες κυβέρνηση και αντιπολίτευση εισέρχονται σε κρίση!
Δευτέρα, 31/07/2023 - 06:37

Οι πυρκαγιές έδειξαν πως τελικά η μετεκλογική περίοδος μόνο περίπατος δεν θα είναι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Το θριαμβευτικό για τη Νέα Δημοκρατία εκλογικό αποτέλεσμα έδινε την εντύπωση πως τουλάχιστον ο επόμενος χρόνος θα ήταν το λιγότερο άνετος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, ωστόσο, οι εκτιμήσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη διαψεύδονται, παρότι η αντιπολίτευση δείχνει να δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο να μαζέψει τα κομμάτια της και να δημιουργήσει συνθήκες υπέρβασης της κρίσης της!

Η ευφορία για την κυβέρνηση κάηκε μαζί με τα δάση και τις περιουσίες, με το πολιτικό κόστος να είναι μεγάλο, αλλά και να επιφέρει παράπλευρες απώλειες: Ένας υπουργός τέθηκε εκτός κυβέρνησης, γιατί έκανε διακοπές την ημέρα που η φωτιά κατέκαιγε τη μισή Ελλάδα, ενώ ο περιφερειάρχης Αττικής χόρευε την ίδια ώρα ζεϊμπέκικο, με αποτέλεσμα το Μαξίμου να οδηγείται στην αφαίρεση του χρίσματος και ο Γιώργος Πατούλης να απειλεί με αυτόνομη κάθοδο, που αυτομάτως θα τον οδηγήσει εκτός κόμματος!

Εφόσον οι υποθέσεις αυτές επιβεβαιωθούν στην πράξη, τότε κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο διάσπασης της ΝΔ! Ο Γιώργος Πατούλης, δηλαδή, να επιχειρήσει να ηγηθεί στο μέλλον ενός λαϊκού κόμματος, όπως έπραξε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο Γιώργος Καρατζαφέρης: Διαγράφηκε από τον Κώστα Καραμανλή, αλλά με πυρήνα το συνδυασμό του για την αυτοδιοίκηση ίδρυσε κόμμα, τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας την περίοδο έως και το 2015, συμμετέχοντας μάλιστα και στην κυβέρνηση!

Ούτως ή άλλως πάντως, οι πυρκαγιές προκάλεσαν σοβαρό πλήγμα στην κυβέρνηση, πολύ νωρίτερα του αναμενομένου.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η αντιπολίτευση που επιζητά κυβερνητική προοπτική, δείχνει να μην έχει τις δυνατότητες της ανασυγκρότησης.

Περισσότερα, ωστόσο, θα φανούν από Σεπτέμβριο-ας περιμένουμε, λοιπόν…