Νέος γύρος ανατιμήσεων κάνει δύσκολη τη ζωή στην κυβέρνηση!

Νέος γύρος ανατιμήσεων κάνει δύσκολη τη ζωή στην κυβέρνηση!
Δευτέρα, 07/08/2023 - 15:10

Αντί για μέτρα για τον πληθωρισμό της "απληστίας" σχεδιάζονται πάλι επιδόματα στη ΔΕΘ!

Τελικά έχουν δίκιο όσοι πιστεύουν ότι η δεύτερη θητεία είναι μεγάλο πρόβλημα για τον εκάστοτε πρωθυπουργό, ακόμα και στην περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη που υπήρξε θριαμβευτής όχι τόσο για το ποσοστό της ΝΔ όσο για το γεγονός ότι διέλυσε την αντιπολίτευση!

Η ακρίβεια, που κατατρώει κάθε προσπάθεια αντιμετώπισής της,έχει ειπωθεί από τα πιο επίσημα χείλη (το έχουν παραδεχθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, το έχει διαμηνύσει ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος), πως οφείλεται σε πληθωρισμό υπερκερδών!

Επ΄ αυτού δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο. Παράλληλα, οι αυξήσεις των τιμών στα καύσιμα και το ελαιόλαδο τινάζουν ήδη τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στον αέρα, ενώ ο πληθωρισμός ενισχύεται! Και αυτό πριν τη νέα αύξηση των σιτηρών, μετά και την αποχώρηση της Ρωσίας από τη σχετική συμφωνία!

Ήδη, πριν τις αυξήσεις αυτές, εν αντιθέσει με ότι συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ο πληθωρισμός ενισχύεται!

Και αντί να λαμβάνονται μέτρα για την την αντιμετώπιση των υπερκερδών, διαρρέεται ότι στη ΔΕΘ θα υπάρξουν εξαγγελίες για επιδόματα!

Είναι φανερό πως αυτή η στρατηγική έχει κοντά ποδάρια, δεν μπορεί να πάει μακριά! Η κυβέρνηση μπορεί στην παρούσα φάση να μην έχει αντιπολίτευση απέναντί της, έχει όμως τον εαυτό της. Και αυτό αναδεικνύεται στο χειρότερο που μπορούσε ίσως να της συμβεί!