Γιάννης Τριήρης: Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή ή κάποιοι την «τυφλώνουν»;

Γιάννης Τριήρης: Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή ή κάποιοι την «τυφλώνουν»;
Πέμπτη, 12/01/2023 - 06:47

Είναι μάλλον απίθανο να υπάρχουν Έλληνες πολίτες που να πιστεύουν ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αποφάσισε να κάνει μόνος του την γνωμοδότηση-πρόκληση που επί της ουσίας απαγορεύει στην Αρχή Διασφάλισης της Ασφάλειας των Επικοινωνιών να διενεργεί έρευνες για τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές.

Είναι δυνατόν να υπάρχει λειτουργός της Δικαιοσύνης που να αποζητά το «κουκούλωμα» παρανομιών και να παρεμποδίζει τις έρευνες για την διαλεύκανση σκοτεινών υποθέσεων που αφορούν μάλιστα τις προσωπικές ελευθερίες των πολιτών και την ίδια την Δημοκρατία;

Ποιον ή ποιους λόγους είχε ο Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου να γνωμοδοτήσει κατ’ υπέρβαση -αν μη τι άλλο- των καθηκόντων για να «ψαλιδίσει» τις δικαιοδοσίες μιας Ανεξάρτητης Αρχής, όπως της ΑΔΑΕ, σε μια στιγμή που το έργο της είναι άκρως αναγκαίο και αφορά την διαλεύκανση ενός τεραστίων διαστάσεων σκανδάλου, αυτό των παρακολουθήσεων πολιτικών , δημοσιογράφων, ανώτατων στρατιωτικών και ποιος ακόμη ξέρει πόσων άλλων πολιτών;

Με την κίνηση αυτή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι μάσκες έπεσαν. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, καταδίκασαν ευθέως την γνωμοδότηση-πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών του κ. Ντογιάκου, ενώ εμμέσως πλην σαφώς ως ιθύνοντα νου «έδειξαν» την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Αν και αποδείξεις δεν υπάρχουν -τουλάχιστον ακόμη- υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι για την γνωμοδότηση Ντογιάκου υπήρξε πολιτικός «δάκτυλος».

Γιατί η μόνη κερδισμένη από την απόκρυψη στοιχείων του σκανδάλου είναι η κυβέρνηση που ευθέως κατηγορείται από τους πολιτικούς της αντιπάλους για συμμετοχή στο σκάνδαλο ή το λιγότερο για πλήρη ανικανότητα να ελέγξει τους παρακρατικούς μηχανισμούς μέσα στην ΕΥΠ και έξω από αυτήν, για τις παράνομες παρακολουθήσεις.

Και η έρευνα της ΑΔΑΕ αργά ή γρήγορα θα οδηγούσε σε στοιχεία για το ποιος και γιατί βρισκόταν υπό παρακολούθηση και ενδεχομένως θα οδηγούσε και στους «εγκέφαλους» των υποκλοπών.

Κάτι που η κυβέρνηση, όπως δείχνουν οι κινήσεις της, δεν το επιθυμεί διόλου και ως δια μαγείας ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρος Ντογιάκος όχι μόνο γνωμοδοτεί ότι η ΑΔΑΕ δεν δικαιούται να κάνει ελέγχους για τις παρακολουθήσεις πολιτικών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων και άλλων πολιτών, αλλά και απειλεί τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής με βαρύτατες ποινές αν το πράξουν.

Ποιον ευνοεί μια τέτοια εξέλιξη; Ο νοών νοείτω…

Υ.Γ. Κάποιοι φαίνεται ότι έχουν παρερμηνεύσει τη σημασία της ρήσης «η Δικαιοσύνη είναι τυφλή». Η Θέμις, η θεά της Δικαιοσύνης σε όλες τις απεικονίσεις φοράει ένα μαντήλι στα μάτια το οποίο θέλει να δείξει την αντικειμενικότητα της προς όλους. Δεν σημαίνει ότι κλείνει τα μάτια στις παρανομίες ισχυρών προσώπων.