Γιάννης Τριήρης: Σε τι συμφωνούν 100% οι Έλληνες

Γιάννης Τριήρης: Σε τι συμφωνούν 100% οι Έλληνες
Παρασκευή, 13/01/2023 - 07:13

Πέτυχε και αυτή την αρνητική πρωτιά η κυβέρνηση. Κατάφερε όλοι μα όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες πολίτες -κάποιοι από τους οποίους ήταν και ψηφοφόροι της- να συμφωνούν ότι η ακρίβεια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία τους.

Και αυτό δεν το λέει κάποιος δημοσκόπος -πως θα μπορούσε άλλωστε αφού υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση- αλλά το τελευταίο «Ευρωβαρόμετρο» το οποίο διενεργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τι έδειξε το «Ευρωβαρόμετρο» που δημοσιοποιήθηκε χθες Πέμπτη 12 Ιανουαρίου;

Ότι το αυξανόμενο κόστος ζωής είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για το 100% των Ελλήνων πολιτών. Πρωτοφανές ποσοστό που ουδέποτε έχουμε ξαναδεί. Απόρροια λοιπόν αυτής της πρωτοφανούς ακρίβειας είναι και η άλλη δυσάρεστη δήλωση των Ελλήνων που σε ποσοστό 86% δήλωσαν ότι δυσκολεύεται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και κυρίως σε ότι έχει να κάνει πληρωμές λογαριασμών κλπ.

Και τα αρνητικά ρεκόρ δεν σταματούν εδώ, δυστυχώς, καθώς και πάλι σε δραματικά υψηλό ποσοστό της τάξης του 97% οι Έλληνες δηλώνουν ότι απειλούνται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό.

Βέβαια πολύ υψηλό είναι και το ποσοστό (93%) των άλλων Ευρωπαίων πολιτών που αναδεικνύουν ως μεγαλύτερη ανησυχία τους την αύξηση του κόστους ζωής ενώ ως δεύτερη μεγαλύτερη ανησυχία των Ευρωπαίων πολιτών με 82% είναι η απειλή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Και για να κλείσουμε με τα σημαντικά ευρήματα του «Ευρωβαρόμετρου» που μας αφορούν, οι Έλληνες πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κόστους ζωής, καθώς μόνο ένας στους τρεις ερωτηθέντες τα βλέπει θετικά .

Αν μετά από όλα αυτά με το 100% των Ελλήνων να τρέμουν την ακρίβεια και να φοβούνται την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του συνεχίζουν να θεωρούν ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους, πλανώνται πλάνη οικτρά.

Όσες βόλτες στην αγορά και στα σούπερ μάρκετ και να κάνει ο υπουργός Ανάπτυξης, ότι και να λέει για την «αποτελεσματικότητα» των διαφόρων «καλαθιών» που λανσάρει ως λύση για το πρόβλημα της πανδημίας της ακρίβειας, ΟΛΟΙ οι Έλληνες βλέπουν την ακρίβεια ως το υπ’ αριθμόν 1 κίνδυνο και απειλή.

Όσο και αν προσπαθεί να πείσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι ο πληθωρισμός βαίνει μειούμενος, η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα οι τιμές, ιδιαίτερα στα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλάζουν προς τα πάνω, ενώ και οι τιμές στην ενέργεια διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και κάτω από αυτές τις άθλιες για την ζωή τους συνθήκες οι Έλληνας θα προσέλθουν σύντομα στις κάλπες.

Και όπως δείχνουν οι πραγματικές δημοσκοπήσεις και όχι οι κατά παραγγελία στις κάλπες θα υπάρξει πληθωρισμός αρνητικών ψήφων για τη σημερινή κυβέρνηση.