Ανακυκλώνω Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Τα μητρώα προμηθευτών μετά τα οριστικά αποτελέσματα

Ανακυκλώνω Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Τα μητρώα προμηθευτών μετά τα οριστικά αποτελέσματα
Σάββατο, 29/07/2023 - 08:45

Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα δικαιούχων του Προγράμματος «Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα». Πού θα δείτε τα μητρώα προμηθευτών.

Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα δικαιούχων του Προγράμματος «Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα» και τα μητρώα προμηθευτών.

Πρέπει να δυνδεθείτε στο λογαριασμό σας για να δείτε την κατάταξη της αίτησής σας. Ωστόσο οι επιταγές δεν είναι διαθέσιμες για όλους από σήμερα. Όπως ανακοινώθηκε η δυνατότητα έκδοσης επιταγών για τις εγκεκριμένες αιτήσεις δε θα είναι άμεσα διαθέσιμη προς όλους, αλλά θα ενεργοποιηθεί σταδιακά εντός των πρώτων 3 εργάσιμων ημερών από την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Για να βγάλετε τις επιταγές θα πρέπει πρώτα να περιμένε το SMS στο κινητό τηλέφωνο.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στη σελίδα του προγράμματος: «Θα γνωρίζετε πότε είστε σε θέση να εκδώσετε επιταγές, γιατί θα λάβετε σχετικό ενημερωτικό SMS στο τηλέφωνό σας».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα πρέπει να έχετε καταχωρήσει και επιβεβαιώσει (μέσω κωδικού μίας χρήσης) το κινητό στην αίτησή σας, προκειμένου να είναι δυνατή η αποστολή SMS.

Σε 103.310 ανέρχονται οι αιτήσεις που εγκρίνονται για την εξαργύρωση επιταγών (vouchers), στο πλαίσιο του προγράμματος: «Ανακυκλώνω - ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα», του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά και από την προβλεπόμενη διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων που υποβλήθηκαν.

Οι εγκεκριμένες αιτήσεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό 107.700.071 ευρώ και αφορούν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Συγκεκριμένα, 7.302 αιτήσεις προέρχονται από την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, 26.354 από την Αττική, 2.785 από το Βόρειο Αιγαίο, 9.577 από την Δυτική Ελλάδα, 3.420 από την Δυτική Μακεδονία, 4.381 από την Ήπειρο, 7.603 από την Θεσσαλία, 2.487 από τα Ιόνια Νησιά, 16.166 από την Κεντρική Μακεδονία, 7.110 από την Κρήτη, 2.738 από το Νότιο Αιγαίο, 6.757 από την Πελοπόννησο και 6.630 από την Στερεά Ελλάδα.

Οι προμηθευτές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα με κάποιον από τους προβλεπόμενους ρόλους, υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής. Η αίτηση ελέγχεται και πρέπει να γίνει αποδεκτή από το Φορέα Πιστοποίησης και Πληρωμής πριν την ένταξή τους στο μητρώο προμηθευτών.

Τα προϊόντα που δύνανται να επιχορηγηθούν από το Πρόγραμμα, θα πρέπει προηγουμένως να έχουν ενταχθεί σε ένα κεντρικό μητρώο εγκεκριμένου εξοπλισμού. Ένα προϊόν εντάσσεται στο μητρώο μετά από δήλωση προμηθευτή και αφού πραγματοποιηθεί αντίστοιχος έλεγχος και επιβεβαίωση από το Φορέα Πιστοποίησης και Πληρωμής. Ο έλεγχος έχει ως σκοπό να επιβεβαιώσει την επιλεξιμότητα των προϊόντων.

Αιτήσεις συμμετοχής προμηθευτών καθώς και δηλώσεις έγκρισης νέων προϊόντων μπορούν να υποβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος, οπότε οι αντίστοιχες λίστες θα ανανεώνονται σε τακτική, καθημερινή βάση.

Κατεβάστε την τρέχουσα έκδοση του Μητρώου Εγκεκριμένων Προμηθευτών

Κατεβάστε την τρέχουσα έκδοση του Ενιαίου Μητρώου Εγκεκριμένου Εξοπλισμού

Τελευταία τροποποίηση στις 29/07/2023 - 08:51