Συνέδριο για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή Από την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού

Συνέδριο για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή Από την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού
Δευτέρα, 17/07/2023 - 10:06

Στην Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή είναι αφιερωμένο το εφετινό, τρίτο κατά σειρά, συνέδριο που διοργανώνει η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) - World Ηεllenic Inter-Parliamentary Association (W.H.I.A.) στην Καλαμάτα, την Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023, με τίτλο «Climate Crisis & Green Energy Forum».

Η εκδήλωση αυτή της Πα.Δ.Ε.Ε., του φορέα που ενώνει τους ελληνικής καταγωγής, εν ενεργεία και διατελέσαντες, βουλευτές νομοθετικών σωμάτων της αλλοδαπής από κάθε γωνιά του Οικουμενικού Ελληνισμού, θα δώσει το βήμα σε ειδικούς του τομέα της ενέργειας οι οποίοι θα αναλύσουν ζητήματα που αφορούν τις “πράσινες” επενδύσεις, τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας στις παγκόσμιες ενεργειακές αγορές και την κλιματική κρίση, τις πολιτικές για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή, καθώς και άλλα θέματα της τρέχουσας ενεργειακής ατζέντας.

Το συνέδριο “Climate Crisis & Green Energy Forum” θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Elite City Resort και τελεί υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επίσης, ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ. κ. Κωστής Σταμπολής, συμμετέχει στο panel του συνεδρίου που είναι αφιερωμένο στην Πρόκληση της Ενεργειακής Μετάβασης για την Ελλάδα, ενώ θα εκφωνήσει την εισαγωγική ομιλία του δεύτερου panel, για την Ενέργεια και τη Ναυτιλία.

Τις εργασίες του συνεδρίου, του τρίτου κατά σειρά που διοργανώνει η Πα.Δ.Ε.Ε. - W.H.I.A, θα παρακολουθήσουν 30 μέλη της, τα οποία είναι νυν ή πρώην εκπρόσωποι νομοθετικών σωμάτων ελληνικής καταγωγής από ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, καθώς και από χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής, εκπρόσωποι των δημοτικών και περιφερειακών αρχών της περιοχής, καθώς και σημαντικός αριθμός ειδικών και στελεχών του χώρου της ενέργειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει με εισαγωγικά σχόλια από τους κκ. Leonidas Raptakis, Γερουσιαστή της Πολιτείας του Rhode Island των ΗΠΑ και Πρόεδρο της Πα.Δ.Ε.Ε. - W.H.I.A., Effie Triantafilopoulos, Μέλος του Περιφερειακού Κοινοβουλίου του Καναδά και 1η Αντιπρόεδρο της Πα.Δ.Ε.Ε. - W.H.I.A., και Steve Georganas, Μέλους του Κοινοβουλίου της Αυστραλίας και 2ο Αντιπρόεδρο της Πα.Δ.Ε.Ε. - W.H.I.A.

Επίσης, στους ομιλητές του συνεδρίου συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας, κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας κ. Γιώργος Κρεμλής και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Χάρης Σαχίνης.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Καλαμάτος κ. Αθανάσιος Κανελλόπουλος και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας.

Οι θεματικές των panel του συνεδρίου “Climate Crisis & Green Energy Forum” είναι οι παρακάτω:

PANEL 1: Η Πρόκληση της Ενεργειακής Μετάβασης για την Ελλάδα (Greece’s Energy Transition Challenge)

PANEL 2: Ενέργεια και Ναυτιλία (Energy & Shipping)

PANEL 3: Κλιματική Αλλαγή, Εταιρικός Μετασχηματισμός και Περιβαλλοντικά Θέματα (Climate Change, Corporate Transformation and Environmental Issues)

Το εφετινό συνέδριο της Πα.Δ.Ε.Ε. - W.H.I.A., “Climate Crisis & Green Energy Forum”, υποστηρίζουν μία σειρά από σημαντικές εταιρείες και φορείς. Αναλυτικότερα, Gold Supporter της εκδήλωσης είναι η Tsakos Group, η Enterprise Greece και η GaiaComm συμμετέχουν ως Silver Supporters, ενώ Bronze Supporters είναι η Arcadia Shipmanagement Co Ltd και η ΤΕΧΑΝ A.B.E.E.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του “Climate Crisis & Green Energy Forum”εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στο συνέδριο, επικοινωνήστε στοΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο6947325242(κα. Ζέφη Καργίδου)

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.)

Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) αποτελεί οργανισμό ο οποίος συστάθηκε το 1996 με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης. Απαρτίζεται από νυν και πρώην ελληνικής καταγωγής βουλευτές νομοθετικών σωμάτων της αλλοδαπής και έχει ως σκοπό: α) την επικοινωνία και ανάπτυξη των σχέσεων των εν λόγω βουλευτών με τη Βουλή των Ελλήνων, β) την ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα και την ανάπτυξη κοινής στρατηγικής σε ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, και γ) την προαγωγή και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πα.Δ.Ε.Ε. συνεργάζεται στενά με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων για την προώθηση θεμάτων που αφορούν στον απόδημο Ελληνισμό.

Σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πα.Δ.Ε.Ε. συνεδριάζει στην Ελλάδα μία έως δύο φορές ετησίως, ενώ η Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται κάθε δύο έτη στην Αθήνα. Έως σήμερα η Γενική Συνέλευση της Πα.Δ.Ε.Ε. έχει υιοθετήσει σημαντικά ψηφίσματα για την υποστήριξη ελληνικών θεμάτων σε διεθνές επίπεδο.

https://padeewhia.org/