Ανακυκλώνω Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Έρχονται τα τελικά αποτελέσματα

Ανακυκλώνω Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Έρχονται τα τελικά αποτελέσματα
Δευτέρα, 17/07/2023 - 11:33

Έρχονται τα τελικά αποτελέσματα στο πρόγραμμα Ανακυκλώνω Αλλάζω Θερμοσίφωνα μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Έρχονται τα τελικά αποτελέσματα στο πρόγραμμα Ανακυκλώνω Αλλάζω Θερμοσίφωνα μέσα στα επόμενα 24ωρα. Η περίοδος για τις ενστάσεις τελειώνει και πλέον από την Πέμπτη ανοίγει ο δρόμος για να βγουν τα τελικά αποτελέσματα και στη συνέχεια τα SMS και οι επιταγές.

Οι αιτούντες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους μέχρι την Τρίτη 18 Ιουλίου στις 23:59, ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του προγράμματος, μέσα από την ειδική Φόρμα Επικοινωνίας για Ωφελούμενους και Νοικοκυριά, η οποία βρίσκεται στην ενότητα Επικοινωνία.

Για να είναι δυνατή η εξέταση της ένστασης θα πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνει:

Το ονοματεπώνυμο του αιτούντος

Την ηλεκτρονική διεύθυνση

Την περιγραφή του αιτήματος με την τεκμηρίωση τυχόν λάθους υπολογισμού

Στα στοιχεία που ζητούνται περιλαμβάνονται:

Ο μοναδικός κωδικός της αίτησης που υποβλήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος, για λόγους ταυτοποίησης.

Το ΑΦΜ του αιτούντα

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων θα ακολουθήσει η εξέτασή τους και στη συνέχεια η ανάρτηση των πινάκων με τα οριστικά αποτελέσματα. Η τελική κατάταξη πραγματοποιείται σε συνέχεια της διαδικασίας υποβολής και εξέτασης ενστάσεων που ακολουθεί της έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων. Σημειώνεται ότι όσοι αιτούντες στο Πρόγραμμα υπέβαλλαν ένσταση θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της ένστασής τους με χωριστή ηλεκτρονική επικοινωνία. Η διαδικασία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί γρήγορα με παράγοντες της αγοράς να περιμένουν στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα να εκδοθούν τα voucher ώστε να αρχίσουν οι πωλήσεις.

Πάντως, μετά το πέρας της διαδικασίας εκδίκασης των ενστάσεων θα αναρτηθούν οι τελικοί πίνακες των δικαιούχων στην ιστοσελίδα του προγράμματος. Επιπλέον μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν λαμβάνοντας μήνυμα και θα λάβουν ηλεκτρονικά επιταγές του προγράμματος.

Οι επιταγές στο Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα είναι μοναδικοί κωδικοί οι οποίοι θα αποσταλούν τόσο στον ηλεκτρονικό λογαριασμό των δικαιούχων όσο και στο κινητό που έχει δηλωθεί, με SMS.

Η πρώτη επιταγή θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, ενώ η δεύτερη μπορεί να επιδοτήσει (προαιρετικά) τη δαπάνη εκτέλεσης συμπληρωματικών εργασιών για την αντικατάσταση του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με το νέο Ηλιακό (π.χ. κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης του Νέου Ηλιακού Θερμοσίφωνα ή απεγκατάστασης του παλαιού θερμοσίφωνα, αναλώσιμα & εξαρτήματα κλπ.).

Οι επιταγές δεν έχουν φυσική μορφή, αλλά είναι μοναδικοί κωδικοί οι οποίοι θα αποσταλούν τόσο στον ηλεκτρονικό λογαριασμό των δικαιούχων (ο ίδιος με αυτόν που έχει υποβληθεί στην πλατφόρμα) όσο και στο κινητό που έχει δηλωθεί, με SMS. Οι κωδικοί αυτοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την παραγγελία / αγορά του νέου Ηλιακού Θερμοσίφωνα σε έμπορο που συμμετέχει στο Πρόγραμμα.

Τι είναι οι επιταγές; Θα μου αποδοθεί κάποιο χρηματικό ποσό; Πως θα πληρώσω την αγορά του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα;

Δεν σας αποδίδεται κάποιο χρηματικό ποσό. Εφόσον εγκριθεί η αίτησή σας και δικαιούστε επιχορήγησης θα λάβετε ηλεκτρονικά επιταγές του Προγράμματος.

Η πρώτη επιταγή θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά νέου Ηλιακού Θερμοσίφωνα, ενώ η δεύτερη μπορεί να επιδοτήσει (προαιρετικά) τη δαπάνη εκτέλεσης συμπληρωματικών εργασιών για την αντικατάσταση του παλιού Ηλεκτρικού Θερμοσίφωνα με το νέο Ηλιακό (π.χ. κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης του Νέου Ηλιακού Θερμοσίφωνα ή απεγκατάστασης του παλαιού Θερμοσίφωνα, αναλώσιμα & εξαρτήματα κλπ.).

Οι επιταγές δεν έχουν φυσική μορφή, αλλά είναι μοναδικοί κωδικοί οι οποίοι θα αποσταλούν τόσο στον ηλεκτρονικό λογαριασμό σας (στην πλατφόρμα που υποβάλλατε την αίτηση) όσο και στο κινητό σας με SMS. Χρησιμοποιήστε τους κωδικούς αυτούς κατά την παραγγελία/ αγορά του νέου Ηλιακού Θερμοσίφωνα σε έμπορο που συμμετέχει στο Πρόγραμμα.

Δίνοντας τις επιταγές (τους κωδικούς) στον έμπορο καλύπτετε ένα μέρος της τιμής του ηλιακού (ίσο με την αξία της επιταγής) και ένα μέρος της δαπάνης εκτέλεσης συμπληρωματικών εργασιών για την αντικατάσταση του παλιού Ηλεκτρικού Θερμοσίφωνα με το νέο Ηλιακό, οπότε θα πρέπει να εξοφλήσετε με δικά σας μέσα (μετρητά, κάρτα, δόσεις κλπ.) μόνο την υπολειπόμενη αξία.