ΗΑΕΕ: Σε 797,9 δισεκατομμύρια δολάρια ανέρχεται η συνολική δαπάνη της Ε.Ε. για την καθαρή ενέργεια

ΗΑΕΕ: Σε 797,9 δισεκατομμύρια δολάρια ανέρχεται η συνολική δαπάνη της Ε.Ε. για την καθαρή ενέργεια
Πέμπτη, 26/01/2023 - 12:09

Κυκλοφόρησε η 12η Έκδοση, του Chat of the Month της HAEE, το οποιο εστιάζει στην ενεργειακή δαπάνη των κυβερνήσεων σε ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα και στην οικονομική προσιτότητα της ενέργειας.

Η παγκόσμια ενεργειακή κρίση προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου άνοδο των τιμών της ενέργειας και υπέδειξε την άμεση ανάγκη διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών, μέσω της επιτάχυνσης επενδύσεων σε καθαρή ενέργεια. Προς την κατεύθυνση αυτή, οι κυβερνήσεις έχουν ήδη κινητοποιήσει έντονη οικονομική στήριξη για την τόνωση της ενεργειακής μετάβασης και την αντιμετώπιση του υψηλού ενεργειακού κόστους.

Οι κρατικές δαπάνες που προορίζονται για τη διατήρηση της ενέργειας προσιτή ανήλθαν σε σχεδόν 350 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (43,7 % του συνόλου), ενώ οι υπόλοιπες επικεντρώνονται κυρίως σε ενεργειακά αποδοτικά κτίρια/βιομηχανία και μεταφορές χαμηλών εκπομπών άνθρακα με ποσοστό 19,6% και 20,4%, αντίστοιχα. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022, η κυβέρνηση της Ιταλίας ήταν η πρώτη με 174,9 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν για επενδύσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα και μέτρα προσιτότητας, ακολουθούμενη από τη Γερμανία (172,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) και τη Γαλλία (139,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Δείτε εδώ για να δείτε την πλήρη δημοσίευση.