Kia: Επεκτείνει τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη μέσω συμφωνίας με την Uber

Kia: Επεκτείνει τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη μέσω συμφωνίας με την Uber
Πέμπτη, 17/06/2021 - 16:24

Η Kia πρόκειται να συνεργαστεί με την Uber για την επιτάχυνση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη.

Οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει συνεργασία που θα προσφέρει οφέλη αγοράς για ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Kia, όπως το Niro EV, σε οδηγούς Uber στην Ευρώπη. Η συνεργασία μεταξύ αυτών των δύο εταιρειών είναι η προμήθεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων με λιγότερο θόρυβο και εκπομπές άνθρακα για τη δημιουργία ενός άνετου αστικού περιβάλλοντος.

Η Kia σχεδιάζει να ενισχύσει τη συνεργασία προσφέροντας ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε οδηγούς Uber σε 20 χώρες της Ευρώπης.

Η Uber έχει ορίσει ότι θα λειτουργεί περισσότερα από 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη έως το 2025 και θα κατασκευάσει πλατφόρμα κινητικότητας απαλλαγμένη από το άνθρακα έως το 2030.

Μέσω του οράματος, η Uber σχεδιάζει να μετατρέψει τα μισά αυτοκίνητα Uber που κινούνται σε επτά μεγάλες πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο, το Άμστερνταμ, οι Βρυξέλλες, η Μαδρίτη και η Λισαβόνα, σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Η συνεργασία EV με την Uber θα είναι το σημαντικό ορόσημο για την κινητικότητας χωρίς εκπομπές άνθρακα», δήλωσε ο Jung Won-jeoung, επικεφαλής διευθυντής της έδρας της Kia Europe.

«Ξεκινώντας με την προσφορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλής τεχνολογίας όπως το Niro EV στην Uber, η Kia θα συνεχίσει να προσπαθεί σκληρά να δημιουργήσει το αστικό περιβάλλον και δρόμους χωρίς θόρυβο και ρύπανση»πρόσθεσε ο Jung.

Πηγή: ANI