Η Schneider Electric κατέλαβε την 1η θέση στην έκθεση Microgrid Integrator Leaderboard της Guidehouse Insights

Η Schneider Electric κατέλαβε την 1η θέση στην έκθεση Microgrid Integrator Leaderboard της Guidehouse Insights
Παρασκευή, 24/11/2023 - 13:58

Η ηγετική θέση της εταιρείας αποδίδεται στις στρατηγικές της συνεργασίες και στις επενδύσεις σε κοινοπραξίες

ΗSchneiderElectric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, αναδείχθηκε πρώτη στη λίστα Guidehouse Insights 2023 Microgrid Integrator αναγνωρίζοντας τη μοναδική στρατηγική της εταιρείας όσον αφορά στις υπηρεσίες της για τα μικροδίκτυα (microgrids), τις τεχνολογίες και την πρωτοποριακή εφαρμογή τους μέσω κοινοπραξιών.

Σε μια εποχή όπου τα ακραία καιρικά φαινόμενα επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο την ανθεκτικότητα του δικτύου και υπάρχει έντονη ανάγκη για απαλλαγή από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, τα μικροδίκτυα παρέχουν την ευελιξία να προμηθεύονται καθαρή, αυτοπαραγόμενη ενέργεια από τοπικούς κατανεμημένους ενεργειακούς πόρους (DER), όπως τα φωτοβολταϊκά (PV) πάνελ και οι μπαταρίες αποθήκευσης. Οι επιχειρήσεις που στοχεύουν στην προστασία των δραστηριοτήτων και της λειτουργικότητάς τους από τον κίνδυνο διακοπών και διακυμάνσεων των τιμών ενέργειας στρέφονται στα μικροδίκτυα. Οι επενδύσεις σε μικροδίκτυα τόσο από τον επιχειρηματικό κλάδο, όσο και από τους κυβερνητικούς φορείς είναι απαραίτητες για την κάλυψη των αναγκών των κτιρίων σε βιώσιμη ενέργεια.

Η Schneider Electric βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης στη φετινή έκθεση, λόγω της εμπειρίας της στην ανάπτυξη των ιδιαίτερα προσαρμοσμένων λύσεων της, αλλά και της νέας προσφοράςEcoStruxure Microgrid Flex για μεσαίου μεγέθους εμπορικές εγκαταστάσεις. Οι οικονομικές συνεργασίες και οι κοινοπραξίες τρίτων μερών, AlphaStruxure και GreenStruxure, συνέβαλαν επίσης στην υψηλή κατάταξη.

Ως ολοκληρωμένοι πάροχοι ενέργειας υπηρεσιών σε όλο τον κύκλο ζωής σχεδιασμού-χρηματοδότησης-κατασκευής-λειτουργίας-ιδιοκτησίας-συντήρησης, προωθούν την καινοτομία στην αγορά. Μαζί με τη Schneider Electric παρέχουν αξιόπιστες, εξατομικευμένες ή αρθρωτές λύσεις, αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία της εταιρείας σε μικροδίκτυα και έργα DER μαζί με τις τεχνολογίες αυτοματισμού και τις δοκιμασμένες αρχιτεκτονικές για την κλιμάκωση των λύσεων. Μόνο στη Βόρεια Αμερική, η Schneider Electric έχει σχεδιάσει, κατασκευάσει και συντηρεί σήμερα με επιτυχία πάνω από 350 προηγμένα έργα ελέγχου μικροδικτύων.

«ΗSchneiderElectricθέτει πάντα τη βιωσιμότητα, τους πελάτες και τους συνεργάτες της στην πρώτη γραμμή σε κάθε της προσπάθεια και αυτό έχει αποδειχθεί με την ηγετική της θέση σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε οManishKumar,ExecutiveVicePresidentofGlobalDigitalEnergyDivisionτηςSchneiderElectric.«Είναι τιμή μας να αναγνωριζόμαστε από τηνGuidehouseInsightsγια την πρωτοπορία μας, την τεχνογνωσία μας και την παροχή υψηλής ποιότητας, στρατηγικών λύσεων στην αλυσίδα αξίας των μικροδικτύων, επιτρέποντας στους πελάτες μας να επιτύχουν νέα μεγέθη όσον αφορά την απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων τους».

«Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη της συμμετοχή, ηSchneiderElectricκατέλαβε την πρώτη θέση, λόγω του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου έργων μικροδικτύων, της εμπειρίας της στο σχεδιασμό ιδιαίτερα προσαρμοσμένων λύσεων, της πρόσφατης προσφοράς για μεσαίου μεγέθους εμπορικές εγκαταστάσεις και των καινοτόμων συνεργασιών χρηματοδότησης από τρίτους», δήλωσε οDanPower,SeniorResearchAnalystτηςGuidehouseInsights.«Αυτό που κάνει τηνSchneiderElectricνα ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι προσαρμόζει συγκεκριμένες λύσεις για τις ανάγκες των πελατών της όσον αφορά στη διαχείριση ενέργειας, διασφαλίζοντας ότι οι πλατφόρμες, οι υποδομές και η τεχνολογία συνεργάζονται αρμονικά βοηθώντας τους πελάτες της να επιτύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους. Αυτό αποδεικνύει την ηγετική της θέση στην αγορά μικροδικτύων».