Οι πρωτοβουλίες της LG για τη βιωσιμότητα: Πράσινη Τεχνολογία και Φιλικές Πρακτικές προς το Περιβάλλον

Οι πρωτοβουλίες της LG για τη βιωσιμότητα: Πράσινη Τεχνολογία και Φιλικές Πρακτικές προς το Περιβάλλον
Παρασκευή, 24/11/2023 - 11:20

Μείωση πόρων, κατανάλωσης ενέργειας, αποτύπωμα άνθρακα είναι μερικές από τις πρακτικές

Η LG Electronics κάνει συνεχείς προσπάθειες για την προώθηση της βιωσιμότητας μέσω μιας σειράς πρωτοποριακών πρωτοβουλιών με στόχο τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών.

Στο πλαίσιο της δέσμευσης για ένα βιώσιμο μέλλον, η LG εντείνει την εστίασή της στην πράσινη τεχνολογία, αναπτύσσοντας καινοτόμες λύσεις που ελαχιστοποιούν την κατανάλωση ενέργειας και μειώνουν το αποτύπωμα άνθρακα των προϊόντων της. Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και της ενέργειας σε κατάσταση αναμονής ενισχύει την ενεργειακή απόδοση των προϊόντων και η εταιρεία είναι αφοσιωμένη στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη δημιουργία θετικού αντίκτυπου στο περιβάλλον, με σειρά ενεργειακά αποδοτικών συσκευών και ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης. Η LG έχει στόχο να μειώσει και να μηδενίσει τις εκπομπές άνθρακα στην παραγωγική διαδικασία και να αυξήσει τη χρήση της ανανεώσιμης ενέργειας.

Ακόμα, η LG έχει στόχο να προωθήσει την κυκλική οικονομία, ανακυκλώνοντας τα απόβλητα μέσα στην παραγωγική διαδικασία και συλλέγοντας τα ηλεκτρονικά απόβλητα για σωστή ανακύκλωση μετά τη χρήση ενώ η αντικατάσταση των επικίνδυνων για το περιβάλλον ουσιών περιορίζεται.

Η μείωση της κατανάλωσης πόρων είναι πολύ σημαντικός παράγοντας αφού πολλά από τα υλικά κατασκευής των προϊόντων είναι από ανακυκλωμένα υλικά με αποτέλεσμα τη μείωση του όγκου και του βάρους.

Επιπλέον, η εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της σε φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, ενσωματώνοντας υλικά που είναι βιώσιμα και ανακυκλώσιμα. Η δέσμευση της LG για τη μείωση των αποβλήτων και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας είναι εμφανής σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης προϊόντων, από το σχεδιασμό έως τη διάθεση στο τέλος του κύκλου ζωής τους.

Τέλος, η LG προωθεί έναν έξυπνο τρόπο ζωής, δημιουργώντας προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας με γνώμονα τις περιβαλλοντικές αλλαγές. Παράλληλα, η εταιρεία αναπτύσσει πρωτοβουλίες οι οποίες βάζουν τον πλανήτη σε προτεραιότητα, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα ηλεκτρικά οχήματα.

Η LG θα συνεχίσει να στοχεύει στις θετικές αλλαγές και να συμβάλει σε έναν πιο πράσινο και βιώσιμο κόσμο, ενώ υπολογίζει ότι το 95% της ανακύκλωσης αποβλήτων της θα πραγματοποιείται στους χώρους παραγωγής και ουδετερότητα ως προς το CO2 στις δραστηριότητές της έως το 2030.