Volkswagen: Νέο εργοστάσιο στην Πολωνία για την παραγωγή μπαταριών

Volkswagen: Νέο εργοστάσιο στην Πολωνία για την παραγωγή μπαταριών
Πέμπτη, 12/01/2023 - 06:41

Η κατασκευή του εργοστασίου αναμένεται το 2025 και η έναρξη της παραγωγής προγραμματίζεται για το 2027. Η αξία της επένδυσης εκτιμάται σε περίπου 2 δισ. ευρώ.

Η Πολωνία θεωρείται επικρατέστερη -μαζί με τη Σλοβακία- αποδέκτης των επενδύσεων του ομίλου Volkswagen για την παραγωγή μπαταριών, σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Βαρσοβίας, της πρεσβείας μας.

Το ενημερωτικό έγγραφο της πρεσβείας μας, βασιζόμενο σε πληροφορίες του πολωνικού Τύπου αναφέρει ότι: «Η κατασκευή του εργοστασίου αναμένεται το 2025 και η έναρξη της παραγωγής προγραμματίζεται για το 2027. Η αξία της επένδυσης εκτιμάται σε περίπου 2 δισ. ευρώ. Η εταιρεία μπαταριών της Volkswagen AG, PowerCo, αξιολογεί συνεχώς τις πιθανές τοποθεσίες για τα επόμενα γιγαντοεργοστάσια (gigafactories) στην Ανατολική Ευρώπη. Επικρατέστερες περιοχές για την επένδυση, ανήκουσες σε καθεστώς Ειδικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το Głogów ή το Jawor, όπου η Mercedes-Benz έχει ήδη προβεί σε επενδύσεις. Σημειώνεται ότι στη δεύτερη περιοχή, η Volkswagen διαθέτει ήδη ένα εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων αυτοκινήτων. Μολαταύτα, η απόφαση, από πλευράς γερμανικού ομίλου, προς το παρόν έχει αναβληθεί, αποδιδόμενη σε περαιτέρω έρευνα λόγω οικονομικής ανασφάλειας και ενεργειακού κόστους».