Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Νέα μπαταρία υπόσχεται αυτονομία κίνησης για 1.000 χιλιόμετρα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Νέα μπαταρία υπόσχεται αυτονομία κίνησης για 1.000 χιλιόμετρα
Σάββατο, 25/06/2022 - 07:56

Η CATL θα αρχίσει να κατασκευάζει τη νέα της μπαταρία, με ενεργειακή πυκνότητα έως και 255 βατ-ώρες ανά κιλό, το επόμενο έτος.

Μια νέα μπαταρία από τη Contemporary Amperex Technology Co Ltd υπόσχεται να λύσει ένα από τα κύρια παράπονα που έχουν οι οδηγοί με τα ηλεκτρικά οχήματα: την εμβέλεια της μπαταρίας.

Η μπαταρία επόμενης γενιάς Qilin -που πήρε το όνομά της από ένα κινεζικό μυθικό πλάσμα που εμφανίζεται με την επικείμενη άφιξη ή το θάνατο ενός σοφού ή ενός σεβαστού ηγέτη- έχει εμβέλεια μεγαλύτερη από 620 μίλια με μία μόνο φόρτιση και είναι 13% πιο ισχυρή από την επόμενη μπαταρία που θα χρησιμοποιούν τα Tesla.

Φορτίζει ταχύτερα από τις υπάρχουσες κυψέλες και είναι επίσης ασφαλέστερη και ανθεκτικότερη, υπερηφανεύεται η CATL.

Η CATL θα αρχίσει να κατασκευάζει τη νέα της μπαταρία, με ενεργειακή πυκνότητα έως και 255 βατ-ώρες ανά κιλό, το επόμενο έτος.

Η CATL, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών EV στον κόσμο, δήλωσε ότι συγκέντρωσε 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε ιδιωτική τοποθέτηση μετοχών, τα οποία θα χρησιμοποιήσει για έρευνα, παραγωγή μπαταριών και αναβάθμιση της κατασκευής μπαταριών.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις EV έσπασαν όλα τα ρεκόρ πέρυσι και συνέχισαν τις ισχυρές επιδόσεις τους το πρώτο τρίμηνο του 2022, κυρίως χάρη στη συνεχή πολιτική στήριξη σε πολλές αγορές, με τις συνολικές δημόσιες δαπάνες για επιδοτήσεις και κίνητρα να διπλασιάζονται το 2021 σε σχεδόν 30 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε ο ΙΕΑ στο Global EV Outlook 2022 που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, αλλά η εκτίναξη των τιμών των κρίσιμων ορυκτών και οι εμπλοκές στην αλυσίδα εφοδιασμού αποτελούν τα μεγαλύτερα εμπόδια για τη συνεχή αύξηση των πωλήσεων EV βραχυπρόθεσμα.

Αλλά και άλλα εμπόδια για τα EV περιλαμβάνουν αρκετή αντίσταση από τους αγοραστές αυτοκινήτων σχετικά με την εμβέλεια των μπαταριών των EV, την έλλειψη σημείων φόρτισης, το υψηλό κόστος των EV και την περιορισμένη επιλογή που υπάρχει στην αγορά.

Στο μέτωπο του κόστους, η πρόσφατη αύξηση του κόστους των μετάλλων των μπαταριών έχει επιδεινωθεί το τελευταίο έτος, με την τιμή του λιθίου να έχει υπερδιπλασιαστεί. Ωστόσο, η βελτίωση της εμβέλειας των μπαταριών αποτελεί σημαντικό θετικό βήμα προς τα εμπρός για την κατηγορία.

Η CATL είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο.