Τη Ρωσία θα επισκεφθεί στο άμεσο μέλλον ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ Ραφαέλ Γκρόσι

Τη Ρωσία θα επισκεφθεί στο άμεσο μέλλον ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ Ραφαέλ Γκρόσι
Δευτέρα, 27/03/2023 - 08:26

Αυτή την εβδομάδα, αναμένεται να επισκεφθεί τον πυρηνικό σταθμό στην Ζπορίζια στην Ουκρανία για να εκτιμήσει την κατάσταση που επικρατεί εκεί, μετά και τους τελευταίους βομβαρδισμούς.

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Ραφαέλ Γκρόσι, είναι πιθανό να επισκεφθεί σύντομα τη Ρωσία, αλλά όχι αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Μόσχας στους διεθνείς οργανισμούς οι οποίοι εδρεύουν στη Βιέννη Μιχαήλ Ουλιάνοφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Προχθές Σάββατο, ο κ. Γκρόσι έκανε γνωστό πως έχει σκοπό να επισκεφθεί το ελεγχόμενο από τα ρωσικά στρατεύματα πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας αυτή την εβδομάδα, για να αποτιμήσει την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Σε σχετική ερώτηση για το εάν η Ρωσία σκοπεύει να προσκαλέσει τον κ. Γκρόσι να πάει στη Μόσχα στο εγγύς μέλλον, ο κ. Ουλιάνοφ απάντησε πως αυτό είναι «αρκετά ρεαλιστικό». «Όχι αυτή την εβδομάδα, αλλά λιγάκι αργότερα, μπορεί πράγματι να γίνει επίσκεψη του Ραφαέλ Γκρόσι στη Ρωσία», πρόσθεσε ο Ρώσος διπλωμάτης, σύμφωνα με το RIA.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ, από την αρχή των επιθέσεων ασκεί πίεση να δημιουργηθεί ζώνη ασφαλείας γύρω από το εργοστάσιο στη Ζαπορίζια, το οποίο έχει γίνει επανειλημμένα στόχος πυρών από τους αντιμαχόμενους αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.