Δέσμευση Γαλλίας-Γερμανίας να ενεργήσουν από κοινού για στήριξη της οικονομία έναντι του πληθωρισμού

Δέσμευση Γαλλίας-Γερμανίας να ενεργήσουν από κοινού για στήριξη της οικονομία έναντι του πληθωρισμού
Παρασκευή, 09/09/2022 - 12:55

Οι Υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών επέδειξαν την ενότητά τους κατά την έναρξη των συνομιλιών των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στην Πράγα, δεσμευόμενοιότι θα ενεργήσουν από κοινού και να προστατεύσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις τιμές ενέργειας, αντιμετωπίζοντας παράλληλα και τον υψηλό πληθωρισμό.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, δήλωσε: «Αποτελεί μήνυμα το γεγονός ότι η Γαλλία και η Γερμανία ξεκινούν μαζί τη συνάντηση. Αποτελεί μήνυμα το γεγονός ότι στεκόμαστε δίπλα δίπλα, όχι μόνο εδώ, αλλά και από πολιτική άποψη. Ως υπουργοί Οικονομικών πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας», σημείωσε ο Λίντνερ. «Η ΕΚΤ έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού. Και αυτό είναι και δικό μας καθήκον - η αντιμετώπιση του πληθωρισμού μέσω της δημοσιονομικής πολιτικής», πρόσθεσε.

«Θα προστατεύσουμε τα νοικοκυριά μας από τις επιπτώσεις των υψηλών τιμών. Θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που πλήττονται από τις υψηλές τιμές του αερίου και του ηλεκτρικού», δήλωσε από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Μπρουνό Λε Μερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δέσμευση των δύο υπουργών έρχεται μία ημέρα αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε τα επιτόκιά της κατά 75 μονάδες βάσεις και δεσμεύθηκε περαιτέρω αυξήσεις, θέτοντας ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, παρά το γεγονός ότι η ευρωζώνη φαίνεται να οδεύει προς ύφεση τον χειμώνα.

Τελευταία τροποποίηση στις 09/09/2022 - 13:02