Νέα πολιτική κατάσταση μετά την καταστροφή στην Θεσσαλία

Νέα πολιτική κατάσταση μετά την καταστροφή στην Θεσσαλία
Παρασκευή, 08/09/2023 - 10:44

Τεράστιο το πλήγμα στη χώρα- Ανυπολόγιστες οι συνέπειες.

Νέα πολιτικά δεδομένα, μόλις δυόμισι μήνες μετά τον εκλογικό θρίαμβο Μητσοτάκη δημιουργούνται στη χώρα, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Το μέγεθος της καταστροφής δεν είναι ακόμα δυνατό να υπολογιστεί, ούτε κατά προσέγγιση, καθώς ακόμα και για τις ανθρώπινες απώλειες εκτιμάται ότι θα χρειαστεί χρόνος να διαπιστωθούν! Είναι χαρακτηριστικό πως οι αρμόδιοι εκτιμούν πως θα χρειαστεί μια εβδομάδα για να υπάρξουν τα πρώτα ακριβή συμπεράσματα.

Το κόστος της καταστροφής θα ξεπεράσει σαφώς το ένα δισεκατομμύριο που στοίχησαν πριν τρία χρόνια οι καταστροφές από τον "Ιανό", που όμως θα καταμεριστούν σε προϋπολογισμούς σε βάθος χρόνου, ενώ το "πακέτο" του πρωθυπουργού για τη νέα χρονιά θα γίνει ακόμα πιο σφικτό.

Στο πλαίσιο αυτό, στο πολιτικό πεδίο τίποτε πλέον δεν μπορεί να αποκλειστεί, ιδίως εάν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν είναι ευνοϊκό και η αντιπολίτευση δείχνει να αποκτά εκ νέου κυβερνητική προοπτική.

Ήδη στο τραπέζι κυκλοφορούν σενάρια ανασχηματισμού, όσο και αν κάτι τέτοιο θα αποτελεί ομολογία πλήρους αποτυχίας του πρωθυπουργού. Ενώ σε βάθος χρόνου κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και έκτακτες πολιτικές εξελίξεις.

Οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ την άλλη εβδομάδα θα είναι καθοριστικές για το αν θα ανακάμψει η αξιωματική αντιπολίτευση και θα αποκτήσει κυβερνητική προοπτική, αν θα ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ ή εάν θα δημιουργηθούν νέοι πολιτικοί σχηματισμοί.

Το πολιτικό παιχνίδι ξαναρχίζει μόλις δυόμισι μήνες μετά τον εκλογικό θρίαμβο Μητσοτάκη!