Ανασχηματισμός: Ή «διορθωτικός» τώρα ή ευρύτερος μετά τις δημοτικές!

Ανασχηματισμός: Ή «διορθωτικός» τώρα ή ευρύτερος μετά τις δημοτικές!
Δευτέρα, 11/09/2023 - 06:52

Ομολογία πλήρους αποτυχίας τόσο της σύνθεσης της κυβέρνησης, όσο και της πολιτικής της!

Η τραγωδία στη Θεσσαλία αναγκάζει τον πρωθυπουργό να τραβήξει το χαρτί του ανασχηματισμού, προκειμένου να μην εμφανιστεί ο ίδιος στο κάδρο των ευθυνών!
Ανασχηματισμός 75 ημέρες μετά τις εκλογές αποτελεί ...παγκόσμιο ρεκόρ! Πουθενά, ούτε φυσικά στη χώρα μας, υπάρχει ούτε κατά προσέγγιση ένα τέτοιο ενδεχόμενο!

Και φυσικά, δεν αποτελεί παρά το μεγαλύτερο τεκμήριο πλήρους αποτυχίας τόσο όσον αφορά στον ορισμό των προσώπων που την απαρτίζουν, όσο και των πολιτικών που ακολουθήθηκαν από τα τέλη Ιουνίου και μετά: Η Ελλάδα κάηκε, η Ελλάδα πλημμύρισε -ένας τραγικός απολογισμός- Κροάτες χούλιγκανς ανενόχλητοι διασχίζουν τη μισή χώρα και σε συνεργασία με Έλληνες χούλιγκανς δολοφονούν, άνθρωπος πετιέται από τον καταπέλτη πλοίου στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά και πνίγεται με απόν το Λιμενικό, υπουργοί προκαλούν με τις δηλώσεις τους, η ακρίβεια στα τρόφιμα συνεχίζεται ακάθεκτη, η αλαζονεία και οι δικαιολογίες για το κάθε τι περισσεύουν.

Ο πρωθυπουργός απλώς ...προεδρεύει, καθώς κρύβεται στα δύσκολα, ενώ το λεγόμενο "επιτελικό (δηλαδή "πρωθυπουργοκεντρικό") κράτος" δείχνει κυριολεκτικά ...τρύπιο!

Ο χρόνος των κυβερνητικών αλλαγών, ωστόσο, δεν έχει επιλεγεί ακόμα, καθώς συναρτάται με το εύρος που αυτός θα έχει:

-Εάν είναι διορθωτικός γίνει άμεσα: Σίγουρα θα απομακρυνθεί ο υπουργός Πολιτικός Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, για τη θέση του οποίου αναζητείται πρόσωπο εκτός των τειχών της ΝΔ και του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος! Θα απομακρυνθεί επίσης ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για τη θέση του οποίου πιθανότατα προορίζεται ο πρώην Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

-Εάν ο ανασχηματισμός γίνει μετά τις δημοτικές εκλογές: Οι κινήσεις θα είναι περισσότερες και θα αφορούν και άλλα πρόσωπα πλην των υπουργών Πολιτικής Προστασίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αν, πάντως, καις το χαρτί του ανασχηματισμού 75 ημέρες μετά το θρίαμβό σου σε "διπλές" εκλογές, τότε κάτι ...σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας!

ΥΓ: Και αν είναι ...ατυχές το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τι πράττεις;