Γιάννης Τριήρης: Όσκαρ αλαζονείας περί αλάνθαστου

Γιάννης Τριήρης: Όσκαρ αλαζονείας περί αλάνθαστου
Δευτέρα, 11/03/2024 - 06:43

Για άλλη μια Κυριακή, χθες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με μια μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε τον καθιερωμένοι «απολογισμό» του κυβερνητικού έργου για την εβδομάδα που παρήλθε.

Κατ’ ευφημισμόν βέβαια «απολογισμό», καθώς σε κανένα απολύτως ζήτημα που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση του δεν βρήκε κάποιο λάθος, κάποια παράλειψη ή τέλος πάντων κάτι που να «σηκώνει» αυτοκριτική.

Όλα για τον πρωθυπουργό της χώρας είναι τέλεια και αυτό κατά την δική του άποψη οφείλονται στον ίδιο και την κυβέρνηση του.

Μέχρι και τις ελληνικές υποψηφιότητες για τα Όσκαρ προσπάθησε να σφετεριστεί, κλείνοντας την ανάρτηση του και αναφερόμενος στους πράγματι σπουδαίους Γιώργο Λάνθημο και Αλεξάντερ Πέιν.

Τια μας έγραψε λοιπόν, χθες, ο κύριος Μητσοτάκης.

Πως υλοποίησε μια «εμβληματική μεταρρύθμιση» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με το νόμο του για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων βάζοντας έτσι τέλος σε ένα αναχρονισμό. Θεωρεί δηλαδή ο πρωθυπουργός ότι η δημόσια παιδεία είναι αναχρονισμός και πως η εμπορευματοποίηση της στο βωμό του κέρδους είναι η εξέλιξη. Δική του άποψη. Οι χιλιάδες νέοι που είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι διαδηλώνουν, όμως, έχουν κάθετα αντίθετη άποψη. Γι’ αυτούς ο κύριος Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε μια κουβέντα να πει.

Είπε και ψέματα πως δήθεν η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, καθώς άλλα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις .

Η αλαζονεία του δεν τον αφήνει να δει την αλήθεια. Άλλωστε μας έχει συνηθίσει να δείχνει με λόγια και πράξεις πως πιστεύει ότι αυτός μόνο και πάντα έχει δίκιο.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ασχολήθηκε με τις τεράστιες καταστροφές στην Θεσσαλία. Υποσχέθηκε ανέξοδα πως όλα θα διορθωθούν, πως θα γίνουν όλες οι αναγκαίες υποδομές , πως υπάρχουν χρονοδιαγράμματα. Οι κάτοικοι της πολύπαθης Θεσσαλίας και κυρίως οι αγρότες της, όμως έχουν διαφορετική άποψη. Άλλα ούτε τις δικές τους φωνές δεν ακούει, ούτε αναλαμβάνει τις ευθύνες της κυβέρνησης του για τις καταστροφές. Γι όλα φταίνε οι άλλοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κακός καιρός!

Αναγκαστικά, έπρεπε να αναφερθεί και για τη μάστιγα της ακρίβειας που κατατρώει τα εισοδήματα των πολιτών και φτωχοποιεί ακόμη περισσότερο την κοινωνία. Πάλι για «καλάθια» μίλησε ο πρωθυπουργός. Αυτή τη φορά για το «σαρακοστιανό καλάθι». Αυτό το κρατάμε χρόνια τώρα και μάλιστα αδειάζει ακόμη περισσότερο επί της δική του διακυβέρνησης.

Πάντως, στο σημείο αυτό του ξέφυγε μια μεγάλη αλήθεια, στην προσπάθεια του να πείσει ότι δίνει μάχες για το συμφέρον των καταναλωτών: «… θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις στη διαμόρφωση των τιμών και τους ελέγχους για να χτυπήσουμε την αισχροκέρδεια», έγραψε. Είναι η πρώτη φορά που παραδέχεται ότι υπάρχει αισχροκέρδεια. Γλώσσα λανθάνουσα, άλλα έστω και έτσι κάτι είναι και η ακούσια παραδοχή.

Από την ανάρτηση του πρωθυπουργού δεν μπορούσε να λείψει και η προπαγάνδα για την Υγεία. «Πέταξε» κάποιους αριθμούς που αντιστοιχούν σε προσλήψεις που ΘΑ γίνουν, είπε για την πρωτοβάθμια υγεία ότι όλα θα πάνε καλά με τον προσωπικό γιατρό, θεσμό που δεν κατάφερε να περάσει όπως επιθυμούσε, υποσχέθηκε αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας και πολλά άλλα που δεν ανταποκρίνονται στην σκληρή πραγματικότητα για τους ασθενείς και γενικότερα τους πολίτες. Οι ασθενείς πλέον θα πληρώνουν αδρά για να χειρουργηθούν στα δημόσια νοσοκομεία, αν δεν θέλουν να αργοπεθαίνουν στις ουρές, θα πληρώνουν ακόμη περισσότερο τα φάρμακα τους, αν τα βρίσκουν βέβαια λόγω των ελλείψεων που οφείλονται στις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ασχολήθηκε και με την ανοικοδόμηση στις παραλίες που κατηγορήθηκε ότι φέρνει ο νέος νόμος του υπουργείου Οικονομικών, έγραψε ότι πρόκειται για ανακρίβειες. Ο καιρός θα δείξει.

Και έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα γράφοντας για την απονομή των Όσκαρ που έχουν και ελληνικό χρώμα με τον Γιώργο Λάνθημο και τον ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Πέιν.

Και ο ίδιος πάντως διεκδικεί Όσκαρ. Για αλαζονεία περί αλάνθαστου.