Οι εταιρείες της Cenergy Holdings, πιστές στη δέσμευσή τους για περιβαλλοντική διαφάνεια, έλαβαν βαθμολογία ‘’Β’’ από την διεθνή οργανισμό CDP

Οι εταιρείες της Cenergy Holdings, πιστές στη δέσμευσή τους για περιβαλλοντική διαφάνεια, έλαβαν βαθμολογία ‘’Β’’ από την διεθνή οργανισμό CDP
Τετάρτη, 14/02/2024 - 11:42

Η Σωληνουργεία Κορίνθου και η Hellenic Cables (εταιρείες της Cenergy Holdings) ανακοίνωσαν τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις μέσω της πλατφόρμας του ο διεθνή οργανισμού CDP (Carbon Disclosure Project), ο οποίος αξιολογεί επιχειρήσεις με βάση τον τρόπο που διαχειρίζονται τις επιπτώσεις που έχουν οι δραστηριότητές τους στο περιβάλλον και ιδιαίτερα στο κλίμα.

Η Σωληνουργεία Κορίνθου και η Hellenic Cables, αποτελούν μέλη του CDP από το 2021 και έχουν ανακοινώσει τις δράσεις τους, μέσω της πλατφόρμας. Το, 2023, οι εταιρείες ολοκλήρωσαν και το ερωτηματολόγιο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Οι δύο εταιρείες αξιολογήθηκαν από τον CPD, λαμβάνοντας την νέα βαθμολογία “B”, μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη βαθμολογία “D”, για την Σωληνουργεία Κορίνθου και “C” για την Hellenic Cables.

Με ένα ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής στην πλατφόρμα CDP με περισσότερες από 23.000 εταιρείες, η δημοσίευση περιβαλλοντικών δεδομένων αποτελεί επιχειρηματική στρατηγική για κάθε εταιρεία. Τα δεδομένα των δυο εταιρειών θα προστεθούν στον πιο ολοκληρωμένο κατάλογο περιβαλλοντικών δεδομένων στον κόσμο, – συμβάλλοντας στην ανάληψη δράσης μέσω μεγαλύτερης διαφάνειας.

Μέσω του οργανισμού CDP, οι εταιρίες μας είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση για διαφάνεια σε ότι αφορά τις δράσεις τους για το κλίμα από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, πελάτες και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Οι δύο εταιρείες μοιράστηκαν τη στρατηγική τους για βιώσιμη ανάπτυξη και την ετήσια πρόοδό τους σε θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή.

Σχετικά με τον οργανισμό CDP

Ο οργανισμός CDP (Carbon Disclosure Project) είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διαχειρίζεται το παγκόσμιο σύστημα περιβαλλοντικών δημοσιεύσεων για εταιρείες, πόλεις και πολιτείες. Ιδρύθηκε το 2000 και συνεργάζεται με περισσότερα από 740 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ενεργητικού άνω των 137 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οργανισμός CDP πρωτοστάτησε στη χρήση κεφαλαιαγορών και εταιρικών προμηθειών για να παρακινήσει τις εταιρείες να δημοσιεύουν τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις και να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, να προστατεύσουν τους υδάτινους πόρους και τα δάση. Πάνω από 25.000 οργανισμοί σε όλο τον κόσμο ανακοίνωσαν τα δεδομένα τους μέσω της πλατφόρμας του CDP το 2023, με περισσότερες από 23.000 εταιρείες – συμπεριλαμβανομένων εισηγμένων εταιρειών αξίας δύο τρίτων παγκόσμιας κεφαλαιοποίησης – και πάνω από 1.100 πόλεις, πολιτείες και περιφέρειες. Πλήρως ευθυγραμμισμένο με το TCFD, ο οργανισμός CDP κατέχει τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική βάση δεδομένων στον κόσμο και οι βαθμολογίες CDP χρησιμοποιούνται ευρέως για να οδηγήσουν τις αποφάσεις επενδύσεων και προμηθειών προς μια οικονομία μηδενικού άνθρακα, βιώσιμη και ανθεκτική. Ο οργανισμός CDP είναι ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας Science Based Targets, We Mean Business Coalition, The Investor Agenda και της πρωτοβουλίας Net Zero Asset Managers.