Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του Δημοτικού Σχολείου στη Λίμνη Ευβοίας από την ElvalHalcor

Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του Δημοτικού Σχολείου στη Λίμνη Ευβοίας από την ElvalHalcor
Πέμπτη, 05/10/2023 - 12:26

ElvalHalcor και Σιδενόρ Συμβάλλουν στην Ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας

Η εθελοντική αυτή ενέργεια της ElvalHalcor εντάσσεται στη δέσμευση που ανέλαβε να συμμετέχει με 500.000 ευρώ στη συνολική πρωτοβουλία της Viohalco να συνδράμει με 1.000.000 ευρώ μέσω των εταιριών της, στην ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, σε συνέχεια των καταστροφών από τις πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή το 2021.

Το Δημοτικό Σχολείο της Λίμνης, ύστερα από εντατικές και πολύμηνες εργασίες ανανεώθηκε ριζικά και αναβαθμίστηκε ενεργειακά διαμορφώνοντας ένα ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον για τους μαθητές, χάρη στην ευγενική συνεισφορά των εταιριών ElvalHalcor και Σιδενόρ αλλά και την ενεργό συμμετοχή των τοπικών φορέων που συντόνισαν με αποτελεσματικότητα το έργο. Μεταξύ άλλων, το συνολικό έργο ανακατασκευής του σχολείου, συμπεριελάμβανε εργασίες υγρομόνωσης και θερμομόνωσης, ειδικούς ελέγχους και επισκευή κεραμοσκεπών, αντικατάσταση κουφωμάτων, εργασίες βαφής των χώρων, επισκευές φέροντα οργανισμού και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. Η επίβλεψη, παρακολούθηση και διαχείριση του έργου πραγματοποιήθηκε από την τεχνική εταιρία Εργοστήλ, ακολουθώντας υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε με την ευχάριστη έκπληξη στα μάτια των μαθητών, αντικρίζοντας το ανακατασκευασμένο σχολείο τους. Θέλοντας να ολοκληρώσουμε και επίσημα το έργο αυτό και να μοιραστούμε τη χαρά μαζί με τη σχολική κοινότητα παραβρεθήκαμε στην ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε με την παρουσία του Δημάρχου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Διεύθυνσης και της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και συνεργατών. Παραδώσαμε με ικανοποίηση το έργο και ευχηθήκαμε στους μαθητές και στους δασκάλους, καλή και παραγωγική σχολική χρονιά.

Η ολοκλήρωση του έργου ανακατασκευής του σχολείου υπογραμμίζει την κοινή αφοσίωση της ElvalHalcor και της Σιδενόρ να στηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη των κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιούνται, καθώς και την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους. Επενδύοντας στην εκπαίδευση και στις υποδομές, επιδιώκουν την μακρόπνοη πρόοδο των κατοίκων της περιοχής.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού σχολείου της Λίμνης μπορούν να προσβλέπουν σε ένα όμορφο και φιλόξενο μαθησιακό περιβάλλον που αναμφίβολα θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και θα συμβάλλει στη συνολική ευημερία και αναγέννηση της περιοχής.

Ο κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης, Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας μας τίμησε με την παρουσία του και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για αυτό το σημαντικό έργο το οποίο συμβάλλει στην ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας.

Κατά την ομιλία του ο κ. Σέφης Σκρέτας, Διευθυντής του Σχολείου, δήλωσε ότι: «Ένα όνειρο ετών πραγματοποιήθηκε. Το αίτημά μας, για να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές - παρεμβάσεις και η ενεργειακή αναβάθμιση βρήκε ανταπόκριση και το σχολείο μας, μετά από μήνες εργασιών, παρουσιάζει μία νέα, διαφορετική εικόνα. Είναι πιο όμορφο, πιο ζεστό και πιο ευχάριστο», εκφράζοντας τις ευχαριστίες τουσ τις εταιρίες ElvalHalcor και Σιδενόρ για τη στήριξη του έργου, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους που συνέβαλλαν στο άριστο αποτέλεσμα.

Ο κ. Βασίλης Λιάσκος, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των εταιριών ElvalHalcor και Σιδενόρ, τόνισε ότι: «Πλέον νιώθουμε ότι στέλνουμε τα παιδιά μας σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Οι παρεμβάσεις – επισκευές ήταν καθοριστικής σημασίας ώστε όλοι μας να απολαμβάνουμε, καθημερινά, ένα ολοκαίνουργιο σχολείο».

Εκπροσωπώντας την ΕlvalHalcor, ο κ. Δημήτρης Δήμου, Operations Senior Director του Τομέα Διέλασης Χαλκού & Κραμάτων της Εταιρίας, εξέφρασε την ικανοποίηση της Eταιρίας για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, δηλώνοντας: «Είμαστε πολύ περήφανοι που συμβάλλαμε στο έργο αυτό της ουσιαστικής μεταμόρφωσης του Δημοτικού Σχολείου της Λίμνης και ιδιαίτερα χαρούμενοι που σήμερα το μοιραζόμαστε μαζί σας. Η δέσμευση της Εταιρίας μας προς την τοπική κοινωνία παραμένει σταθερή και πιστεύουμε ότι η επένδυση στην εκπαίδευση αποτελεί ουσιαστική υποδομή για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής».

Από την πλευρά του ο κ. Τάσος Κοιλάκος, Commercial Senior Director της Σιδενόρ συμπλήρωσε, αναφέροντας ότι «Για εμάς στη Σιδενόρ η παιδεία είναι ένας σημαντικός άξονας του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και η συμμετοχή μας στο έργο αυτό το αποδεικνύει για ακόμα μία φορά. Είμαι σίγουρος ότι τόσο οι μαθητές, οι δάσκαλοι, και όλη η κοινωνία της Λίμνης είναι ικανοποιημένοι με το όμορφο αποτέλεσμα της ανακατασκευής του δημοτικού σχολείου».

Η ElvalHalcor βρίσκεται πάντα στο πλευρό της τοπικής και της ευρύτερης κοινωνίας και δίνει δυναμικά το “παρών” σε κάθε έκτακτη ανάγκη και κάθε κάλεσμα της τοπικής κοινωνίας ευρύτερα. Το έργο αυτό, αποτελεί μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη.