Πόσο ρεύμα καίει το ψυγείο όλο το μήνα ανάλογα με τα watt

Πόσο ρεύμα καίει το ψυγείο όλο το μήνα ανάλογα με τα watt
Δευτέρα, 07/08/2023 - 09:15

Το ψυγείο είναι μια οικιακή συσκευή που βρίσκεται σε όλα τα σπίτια. Προφανώς και το πόσο ρεύμα καίει το ψυγείο σχετίζεται με τον λογαριασμό στο τέλος του μήνα. Άλλωστε δεν βγαίνει ποτέ από την πρίζα και δουλεύει όλη μέρα και κάθε μέρα.

Το ψυγείο καταναλώνει αρκετό ρεύμα γιατί λειτουργεί όλο το 24ωρο. Γι αυτό η εξοικονόμηση αρχίζει με την αγορά του. Είναι σημαντικό να συγκρίνετε την κατανάλωση ρεύματος, γιατί υπάρχουν μεγάλες διαφορές από συσκευή σε συσκευή.

Σημαντικό είναι να τοποθετήστε το ψυγείο μακριά από θερμαντικό σώμα, φούρνο, πλυντήριο και μέρη που τα βλέπει ο ήλιος γιατί μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση ρεύματος μέχρι και 30%. Μην ανοίγετε συχνά την πόρτα του ψυγείου και μην την κρατάτε πολλή ώρα ανοιχτή.

Το ψυγείο αποτελεί έναν από τους βασικούς υπαίτιους για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς είναι από τις λίγες οικιακές συσκευές που λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς διακοπή. Ιδίως εάν έχουμε ένα παλαιότερο και λιγότερο αποδοτικό ψυγειοκαταψύκτη, η κατανάλωση ρεύματος μπορεί να είναι πολύ μεγάλη, εάν δεν το συντηρούμε σωστά. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος για να μειώσετε την κατανάλωση του ρεύματος του ψυγείου σας έως και 30%, ακόμα και εάν είναι παλιό, αρκεί να γίνεται η σωστή συντήρηση.

Για τη σωστή λειτουργία ενός παλιού ψυγειοκαταψύκτη, με μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και λιγότερες βλάβες είναι σημαντικό να αφαιρείται τακτικά ο περιττός πάγος που τείνει να συσσωρεύεται με το πέρασμα των χρόνων στο εσωτερικό της συσκευής. Η διαδικασία της απόψυξης ψυγείου θα αφαιρέσει τον περιττό πάγο, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του ψυχρού αέρα και μεγαλώνοντας τη διάρκεια ζωής της συσκευής σας. Πρόκειται για μία σχετικά απλή διαδικασία που μπορείτε να πραγματοποιήσετε μόνοι σας στο σπίτι.

Πόσο ρεύμα καίει το ψυγείο όλο το μήνα ανάλογα με τα watt

Ένα μικρό ψυγείο με κατάψυξη 100 watt καίει 0,55 ευρώ τη μέρα και περίπου 16 ευρώ το μήνα

Ένα μεσαίο ωυγείο με κατάψυξη 200 watt καίει1,10 ευρώ τη μέρα και περίπου 33 ευρώ το μήνα

Ένα μεγαλύτερο ψυγείο με κατάψυξη 350 watt καίει 8,40 ευρώ τη μέρα και περίπου 60 ευρώ το μήνα

Ο υπολογισμός έχει γίνει με τις τιμές του καλοκαιριού του 2023.