Το … sequel του fuel pass 2

Το … sequel του fuel pass 2
Τετάρτη, 15/06/2022 - 21:39

«Μέχρι τώρα 2,3 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν αξιοποιήσει το προηγούμενο fuel pass. Τα 2,3 εκατομμύρια είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός συμπολιτών. Είναι πιστεύουμε ένα πετυχημένο εργαλείο και την επόμενη εβδομάδα θα δούμε το … sequel αυτού του εργαλείου, το fuel pass 2»

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέες παρεμβάσεις που σχεδιάζονται από το οικονομικό επιτελείο προβλέπουν παράταση του μέτρου της επιδότησης στη βενζίνη με αύξηση ποσού και του αριθμού των δικαιούχων του fuel pass, επέκταση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης στην αντλία με αναπροσαρμογή του ύψους της.

Τώρα με το fuel pass 2 το επίδομα αναμένεται να αυξηθεί στα 50 ευρώ το τρίμηνο. Ακόμη όμως δεν είναι επίσημο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ υποστήριξε σχετικά ότι θα υπάρξει παρέμβαση και στη βενζίνη «και οι ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα από το οικονομικό επιτελείο. Δεν θέλω να προκαταλάβω τον τρόπο με τον οποίο θα παρέμβουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση, τόνισε ότι «ο τρόπος με τον οποίο έχουμε παρέμβει μέχρι σήμερα σας δίνει ένα περίγραμμα του πώς ενδεχομένως θα παρέμβουμε από δω και στο εξής, ίσως και με πιο ενισχυμένο τρόπο. Θέλουμε να κάνουμε μια παρέμβαση για τους επόμενους μήνες».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε, τέλος, την πεποίθηση ότι το αντέχουμε δημοσιονομικά και θα πρέπει να υπάρξει μια ανακούφιση των πολιτών ειδικά εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών. «Για να υπάρχει μια ανάσα ως προς τις μετακινήσεις των καλοκαιρινών διακοπών για τα έξοδα των καυσίμων», είπε ο πρωθυπουργός και ανέφερε πως η παρέμβαση θα αφορά τους επόμενους μήνες.

Με το νέο Fuel Pass 2 θα υπάρξει αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στα 45.000 ευρώ, από 30.000 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και η αύξηση του ποσού της επιδότησης στα 40-60 ευρώ το τρίμηνο από 30 έως 50 ευρώ. Επίσης αναμένεται να συνεχιστεί η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης και μετά τον Ιούνιο, η οποία ανέρχεται σε 12 λεπτά το λίτρο (με τον ΦΠΑ στα 15 λεπτά), ενώ είναι πιθανό να αυξηθεί το χορηγούμενο ποσό.