Η Shell αποχώρησε από την Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας της Κίνας

Η Shell αποχώρησε από την Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας της Κίνας
Πέμπτη, 02/05/2024 - 09:23

Η κίνηση της εταιρείας αποτελεί μέρος της προσπάθειας του CEO της ολλανδο-βρετανικής πετρελαϊκής, Wael Sawan να επικεντρωθεί σε πιο κερδοφόρες δραστηριότητες, όπως οι επιχειρήσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου

Σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση της Shell τέθηκε σε ισχύ από τα τέλη του 2023 και περιλαμβάνει επιχειρήσεις ηλεκτροπαραγωγής, εμπορίας και μάρκετινγκ.

«Επενδύουμε επιλεκτικά στην ηλεκτρική ενέργεια, εστιάζοντας στην παροχή αξίας από το χαρτοφυλάκιό μας στον τομέα του ηλεκτρισμού, κάτι που απαιτεί δύσκολες επιλογές», επισημαίνει η Shell.

Οι αλλαγές δεν ισχύουν για τον τομέα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της Shell, ο οποίος αποτελεί βασική αναπτυσσόμενη αγορά για την εταιρεία, δήλωσε εκπρόσωπός της.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για εξοικονόμηση έως και 3 δις δολ. στο ετήσιο κόστος της, η Shell έχει αποσυρθεί τους τελευταίους μήνες από την ευρωπαϊκή επιχείρηση λιανικής ενέργειας, καθώς και από πολλά υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας και χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ενώ έθεσε προς πώληση στοιχεία ενεργητικού στον τομέα των φωτοβολταϊκών στις ΗΠΑ και παράλληλα εξετάζει πιθανές επιλογές σχετικά με το γιγάντιο συγκρότημα διύλισης και πετροχημικών που διαθέτει στη Σιγκαπούρη.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η Shell έχει πραγματοποιήσει μειώσεις προσωπικού σε ολόκληρες της τις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, σχεδιάζοντας να επικεντρωθεί ακόμη περισσότερο στο φυσικό αέριο, για το οποίο αναμένει ότι η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται τις επόμενες δεκαετίες.