Φυσικό αέριο: Πτωτικά οι τιμές στην Ευρώπη για 2η συνεχόμενη εβδομάδα

Φυσικό αέριο: Πτωτικά οι τιμές στην Ευρώπη για 2η συνεχόμενη εβδομάδα
Eurokinissi
Παρασκευή, 14/04/2023 - 15:06

Σε πτώση για δεύτερη εβδομάδα οδεύουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη καθώς η ζήτηση μεταπήδησε από τις ανάγκες θέρμανσης στην εξασφάλιση αποθεμάτων για τον επόμενο χειμώνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έχουν υποχωρήσει περίπου 45% από την αρχή του έτους εν μέσω αφθονίας στις προμήθειες και της μειωμένης κατανάλωσης.

Μάλιστα, τα ολλανδικά προθεσμιακά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, το σημείο αναφοράς για το φυσικό αέριο της Ευρώπης, διολισθαίνουν 1,3% στα 41,57 ευρώ ανά μεγαβατώρα το πρωί της Παρασκευής.

Πάντως, ο πιο κρύος καιρός προβλέπεται να διαρκέσει στη βορειοδυτική Ευρώπη μέχρι και τα τέλη Απριλίου. «Η ζήτηση έχει μειωθεί τελευταία, καθώς η Ευρώπη αρχίζει να γεμίζει και πάλι τις αποθήκες ενόψει του επόμενου χειμώνα», ανέφεραν αναλυτές της εμπορικής εταιρείας Energi Danmark A/S. «Η αγορά συνεχίζει να λαμβάνει μικτά σήματα εν μέσω των βραχυπρόθεσμων προβλημάτων εφοδιασμού, τα οποία αντισταθμίζονται από τις ήπιες καιρικές προβλέψεις και τα υψηλά επίπεδα αποθήκευσης μετά τον ήπιο χειμώνα» πρόσθεσαν σύμφωνα με το Bloomberg.