Πετρέλαιο θέρμανσης: Πώς κινείται η αγορά και η τιμή

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πώς κινείται η αγορά και η τιμή
Τρίτη, 25/10/2022 - 06:54

Λίγες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης παίρνουν οι πολίτες. Πώς κινείται η τιμή.

Κινητικότητα υπάρχει τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο κινείται στο 1,40 ευρώ ανά λίτρο. Ειδικά, την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν πολλές παραγγελίες, επειδή αρκετός κόσμος δεν είχε αγοράσει πριν το «κλείσιμο» (Απρίλιο) όταν η τιμή του ήταν στο 1,64.

Όπως αναφέρει στο iEnergeia.gr η Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, κα Μαρία Ζάγκα την ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης τόνωσε η κίνηση να δώσουν επιδότηση στην αντλία τα ΕΛΠΕ ρίχνοντας τη τιμή στο 1,40. Επίσης, αναφέρει πως την τελευταία περίοδο παρατηρείται κινητικότητα και για έναν ακόμα λόγο. Νοικοκυριά που έχουν κρατήσει τους καυστήρες πετρελαίου, αφού έκαναν τη μετατροπή σε φυσικό αέριο τώρα κάνουν τη μετατροπή.

Ωστόσο, η κα Ζάγκα σημειώνει πως υπάρχουν πολυκατοικίες που για ακόμα μια χρονιά δεν θα βάλουν πετρέλαιο, λόγω μη συμφωνίας μεταξύ των ιδιοκτητών, οι οποίοι θα επιλέξουν να κινηθούν αυτόνομα.

Είναι πάντως γεγονός πως οι παραγγελίες που γίνονται αφορούν μικρές ποσότητες, όμως αρκετοί είναι αυτοί που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τη φθηνή τιμή που θα ισχύει μέχρι τέλος Οκτωβρίου.