Βρετανία: Πλαφόν 2.500 λιρών το χρόνο στους λογαριασμούς ενέργειας

Βρετανία: Πλαφόν 2.500 λιρών το χρόνο στους λογαριασμούς ενέργειας
Unsplash
Πέμπτη, 08/09/2022 - 19:03

Στην επιβολή πλαφόν ύψους 2.500 λιρών το χρόνο στους λογαριασμούς ενέργειας προχώρησε την Πέμπτη η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας.

Στόχος των κυβερνητικών μέτρων είναι η ελάφρυνση των πολιτών από τους λογαριασμούς ενέργειας αλλά και η προσέλκυση νέων επενδύσεων στον ενεργειακό κλάδο της χώρας.

Όπως ανέφερε η Βρετανίδα πρωθυπουργός από τη 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους θα τεθεί σε ισχύ πλαφόν, ώστε οι Βρετανοί να μπορούν να νιώσουν σιγουριά πως θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ένα μέσο νοικοκυριό δεν θα κληθεί να πληρώσει πάνω από 2.500 λίρες ετησίως για τις ενεργειακές του ανάγκες τα επόμενα δύο χρόνια, με την Τρας να τονίζει πως η εξοικονόμηση για κάθε νοικοκυριό θα ανέλθει περίπου στις 1.000 λίρες ετησίως.

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις, η πρωθυπουργός της Βρετανίας ανέφερε πως ισοδύναμα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ άμεσα για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών, ενώ τόνισε πως ευάλωτοι τομείς της οικονομίας (όπως η εστίαση και η φιλοξενία) θα στηριχθούν σε δεύτερο χρόνο.

Όπως ανέφερε η Τρας, στόχος των κυβερνητικών μέτρων είναι η ελάφρυνση των πολιτών από τους λογαριασμούς ενέργειας αλλά και η προσέλκυση νέων επενδύσεων στον ενεργειακό κλάδο της χώρας.