Η Επίτροπος Σίμσον στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο Ενέργειας

Η Επίτροπος Σίμσον στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο Ενέργειας
Unsplash
Πέμπτη, 08/09/2022 - 17:37

Η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον θα εκπροσωπήσει την Επιτροπή αύριο (Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου) στο έκτακτο Συμβούλιο Ενέργειας στις Βρυξέλλες.

Η Επίτροπος θα ανταλλάξει απόψεις με τους υπουργούς Ενέργειας της ΕΕ σχετικά με πιθανά μέτρα έκτακτης ανάγκης για τον μετριασμό των υψηλών τιμών ενέργειας, με βάση ανεπίσημο έγγραφο της Επιτροπής στο οποίο περιγράφονται τα μέτρα που παρουσίασε χθες η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν. Η σύνοδος θα αποτελέσει επίσης ευκαιρία να συζητηθεί με τα κράτη μέλη η ενεργειακή ετοιμότητα για τον προσεχή χειμώνα.

Ενόψει της συνόδου, η Επίτροπος κ. Σίμσον δήλωσε σχετικά: «Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις της ΕΕ αντιμετωπίζουν υπέρογκους λογαριασμούς ενέργειας λόγω της συνεχούς χρήσης από τη Ρωσία των ενεργειακών της αποθεμάτων ως όπλου και των δραματικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην παραγωγή ενέργειας. Προσβλέπω στη συζήτηση με τους υπουργούς της ΕΕ σχετικά με τα επόμενα βήματα για τη στήριξη των καταναλωτών της ΕΕ, ώστε να έχουν έναν ασφαλή και οικονομικό χειμώνα.»

Στο τέλος της συνόδου, η Επίτροπος θα συμμετάσχει σε συνέντευξη Τύπου με την τσεχική Προεδρία του Συμβουλίου, την οποία θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά στο Ebs.