Η Schneider Electric συνεργάζεται με τη WWF Ελλάς για τη βιώσιμη διαχείριση της ενέργειας στις εγκαταστάσεις της

Η Schneider Electric συνεργάζεται με τη WWF Ελλάς για τη βιώσιμη διαχείριση της ενέργειας στις εγκαταστάσεις της
Τετάρτη, 18/10/2023 - 13:45

Η Schneider Electric, προωθώντας τη βιωσιμότητα, προχώρησε σε συνεργασία με το ελληνικό γραφείο της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης, WWF Ελλάς, παρέχοντας προϊόντα και υπηρεσίες που συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό του, με γνώμονα την αποδοτική και βιώσιμη διαχείριση της ενέργειας εντός των εγκαταστάσεών του.

Ειδικότερα, η εταιρεία διέθεσε δωρεάν ασύρματους μετρητές ενέργειας στα κεντρικά γραφεία του WWF Ελλάς στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, εγκαταστάθηκε το λογισμικό διαχείρισης και παρακολούθησης ενέργειας EcoStruxure Power Monitoring Expert της εταιρείας, που δίνει τη δυνατότητα στους υπεύθυνους της οργάνωσης να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα της κατανάλωσης ενέργειας, αλλά και πρόσβαση σε πληροφορίες που τους επιτρέπουν να αναγνωρίζουν τις περιοχές με υψηλή κατανάλωση και να λαμβάνουν άμεσα μέτρα, έχοντας ως τελικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος. Επιπλέον, το λογισμικό συμβάλλει στη βελτίωση της αξιοπιστίας των συστημάτων μέσω της οπτικοποίησης και των αναλύσεων που ενσωματώνει.

Η Schneider Electric δεσμεύεται να δρα ως “παράγοντας αλλαγής” οικοδομώντας έναν καλύτερο κόσμο. Στο επίκεντρο της στρατηγικής της βρίσκεται η βιωσιμότητα, με γνώμονα την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την εξοικονόμηση των πόρων και τους στόχους απεξάρτησης από τον άνθρακα. Η εταιρεία έχει αναλάβει δράσεις για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την προστασία του περιβάλλοντος μέσω ποικίλων πρωτοβουλιών και πρακτικών σε διάφορους τομείς, όπως η συμμετοχή της σε προγράμματα καθαρισμού παραλιών, συμβάλλοντας στην προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Παράλληλα, αναπτύσσει πράσινες τεχνολογίες που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ενώ στηρίζει περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Κάθε πράξη για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, κάθε πρωτοβουλία για την αειφόρο ανάπτυξη αποτελεί ένα βήμα. Σε αυτό το πνεύμα εντάσσεται η συνεργασία της Schneider Electric και του WWF Ελλάς με πρόταγμα την προώθηση της βιωσιμότητας.