Έμφαση στην κλιματική κρίση μπροστά μας: Μια μεγάλη συζήτηση στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Έμφαση στην κλιματική κρίση μπροστά μας: Μια μεγάλη συζήτηση στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Δευτέρα, 10/04/2023 - 15:53

Σημαντικά ονόματα από την Ελλάδα και τον κόσμο, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Frans Timmermans να ξεχωρίζει

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει στις 26-29 Απριλίου, με μία ενότητα αφιερωμένη στην κλιματική κρίση και τις προσπάθειες που γίνονται παγκοσμίως για την αντιμετώπισή της.

Η κλιματική κρίση είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ανθρωπότητα σήμερα. Αγγίζει όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας και απαιτεί συνεργασία μεταξύ διεθνών οργανισμών, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων αλλά και της ίδιας της κοινωνίας των πολιτών. Στις εξειδικευμένες συζητήσεις που θα λάβουν χώρα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών δεσπόζει ως ομιλητής o εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Green DealFransTimmermans.

Βασικές θεματικές είναι οι τελευταίες επιστημονικές έρευνες και τα αποτελέσματά τους, το ρυθμιστικό και νομικό πλαίσιο σε Ελλάδα και ΕΕ, οι πυλώνες μετάβασης σε πράσινες μορφές ενέργειες, οι περιβαλλοντολογικές δεσμεύσεις εμβληματικών τομέων της οικονομίας όπως η ναυτιλία, οι κατασκευές, η γεωργία, αλλά και θέματα όπως οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην υγεία, η επίδραση της κυκλικής οικονομίας.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα αυτή ενότητα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών συμμετέχουν και έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, εκπρόσωποι επιχειρήσεων και της κοινωνίας των πολιτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ξεχωρίζουν, η οικονομολόγοςBogoloKenewendo, Διευθύντρια Αφρικής και Ειδική Σύμβουλος του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή,AdamElman, Head of Sustainability της Google EMEA,Αθηνά Δεσύπρη, Πρόεδρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη,Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Διευθυντής και Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ο κορυφαίος ακαδημαϊκόςΚώστας Συνολάκης, Πρόεδρος της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας,Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οΓιώργος Κρεμλής, ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας, κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας,Κωνσταντίνος Μαύρος, CEO της ΔΕΗ Ανανεώσιμες,Αντώνης Μένεγας, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ενέργειας του Libra Group.