OKAA και η Εναλεία καθάρισαν τον βυθό της Ιχθυόσκαλας Πειραιά

OKAA και η Εναλεία καθάρισαν τον βυθό της Ιχθυόσκαλας Πειραιά
Σάββατο, 08/04/2023 - 07:44

«Πρέπει και εμείς να συμβάλλουμε στον καθαρισμό των θαλασσών και να επενδύσουμε στην ενημέρωση των επαγγελματιών. Συνειδητοποιούμε καθημερινά ότι η προστασία των θαλασσών και του περιβάλλοντος έχει μεγάλη ωφέλεια, στην Εθνική οικονομία και την κοινωνία, γενικότερα».

Αυτό σημείωσε σε δήλωσή του στο iEnergeia o διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Απόστολος Αποστολάκος, με αφορμή τον καθαρισμό του βυθού της Ιχθυόσκαλας Πειραιά, σε συνεργασία με τον Αστικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εναλεία, συντονιστή της δράσης «Mediterranean CleanUp».

Σκοπός της εκτεταμένης δράσης καθαρισμού ήταν η απομάκρυνση όλων των μη οργανικών απορριμμάτων.

Οι εργασίες υποβρύχιου καθαρισμού διήρκησαν 3 ημέρες και από τον βυθό περισυλλέχθηκαν 19.600Kg απορρίμματα, όπως δίχτυα, πλαστικά κάθε είδους, σχοινιά, σύρματα, σίδερα, ρόδες, βάρκες, κάδους απορριμμάτων, οικιακά σκεύη, βαλίτσες κ.α.

Στον υποβρύχιο καθαρισμό συμμετείχαν 6 επαγγελματίες δύτες του καταδυτικού συνεργείου Diver’s World και 2 επόπτες δυτών, 2 εργάτες, ανυψωτικό μηχάνημα και η συντονιστική ομάδα της Εναλεία. Μετά την περισυλλογή των απορριμμάτων, σε συνεργασία με εταιρεία ανακύκλωσης, πραγματοποιήθηκε υπεύθυνη διαχείριση των υλικών με σκοπό την ένταξής τους στην κυκλική οικονομία και την παραγωγή χρηστικών προϊόντων.

«Η αλιεία είναι ταυτισμένη με την Ελλάδα και προϋποθέτει καθαρές θάλασσες. Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων, είτε είναι ιδιώτες είτε επαγγελματίες» όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του οργανισμού.