Biden προς την αμερικανική πετρελαϊκή βιομηχανία: Μην χρησιμοποιείτε τον τυφώνα για αύξηση των τιμών

Biden προς την αμερικανική πετρελαϊκή βιομηχανία: Μην χρησιμοποιείτε τον τυφώνα για αύξηση των τιμών
Πέμπτη, 29/09/2022 - 07:18

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 23 Σεπτεμβρίου κατά 200.000 βαρέλια, παρά τα εκατομμύρια βαρέλια που απελευθερώθηκαν από το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου της χώρας.

Διπλασιάζοντας τις προηγούμενες προειδοποιήσεις της σημερινής αμερικανικής κυβέρνησης προς τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να σταματήσουν αυτό που θεωρεί ότι είναι ο τρόπος τους να αυξάνουν τις τιμές, ο πρόεδρος Μπάιντεν προειδοποίησε τις αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να μην χρησιμοποιούν τον τυφώνα Ιαν ως δικαιολογία για να επιδίδονται σε αύξηση των τιμών.

«Μην - επιτρέψτε μου να επαναλάβω, μην το κάνετε. Μην το χρησιμοποιήσετε αυτό ως δικαιολογία για να αυξήσετε τις τιμές της βενζίνης ή να ξεζουμίσετε τον αμερικανικό λαό», δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο συνέδριο του Λευκού Οίκου για την πείνα, τη διατροφή και την υγεία.

«Αυτός ο μικρός προσωρινός αντίκτυπος της καταιγίδας στην παραγωγή πετρελαίου δεν αποτελεί δικαιολογία. Καμία δικαιολογία για την αύξηση των τιμών στην αντλία. Καμία. Αν οι εταιρείες φυσικού αερίου προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την καταιγίδα για να αυξήσουν τις τιμές στην αντλία, θα ζητήσω από τους αρμόδιους να εξετάσουν αν υπάρχει υπερτιμολόγηση», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 23 Σεπτεμβρίου κατά 200.000 βαρέλια, παρά τα εκατομμύρια βαρέλια που απελευθερώθηκαν από το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου της χώρας. Συν τοις άλλοις, οι φορείς εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου εκκένωσαν 12 πλατφόρμες στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ, διακόπτοντας το 11% της παραγωγής αργού πετρελαίου της περιοχής, καθώς η περιοχή προετοιμάζεται για τον τυφώνα Ίαν -που είναι πλέον ένας απειλητικός για τη ζωή τυφώνας κατηγορίας 4.

Σχεδόν το 10% όλων των πρατηρίων καυσίμων στη Φλόριντα δεν είχαν καύσιμα την Τετάρτη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ανάλυσης πετρελαίου της Gas Buddy, Πάτρικ Ντε Χάαν.

Η μέση εθνική τιμή για ένα γαλόνι κανονικής βενζίνης αυξήθηκε στα 3,765 δολάρια την Τετάρτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της AAA, από 3,747 την Τρίτη και από 3,681 δολάρια πριν από μία εβδομάδα. Οι τιμές της βενζίνης στη Φλόριντα αυξήθηκαν την Τετάρτη σε μέσο όρο 3,396 δολάρια ανά γαλόνι, έναντι 3,394 δολαρίων ανά γαλόνι την Τρίτη ή 3,390 δολαρίων πριν από μια εβδομάδα.