Στις «Μνήμες Λιγνίτη» στην Πτολεμαΐδα το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Στις «Μνήμες Λιγνίτη» στην Πτολεμαΐδα το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ
Πέμπτη, 05/10/2023 - 08:08

Για 14η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε, με απόλυτη επιτυχία, το πρωί της Κυριακής 1 Οκτωβρίου 2023 στην Πτολεμαΐδα, ο 14ος αγώνας δρόμου με την επωνυμία «Μνήμες Λιγνίτη» που συνδιοργανώνουν το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Δ.Ε.Η. «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» με τη Δ.Ε.Η., μια αθλητική διοργάνωση τιμής και μνήμης στους λιγνιτωρύχους και σ’ όσους εργαζόμενους «έφυγαν» εν ώρα καθήκοντος, η οποία καθιερώθηκε πλέον ως θεσμός.

Ο αγώνας αποτελείται από δύο σκέλη: το αγωνιστικό σκέλος με τον ημιμαραθώνιο 21 χιλιομέτρων Ανδρών – Γυναικών και το Λαϊκό Δρόμο 5 χιλιομέτρων Ανδρών – Γυναικών.

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ), πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο υπέρ της μνήμης των εργαζομένων που θυσίασαν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος για την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας, κάτω από επικίνδυνες, απρόβλεπτες, δυσχερείς και αντίξοες συνθήκες.

Οι εκδηλώσεις μνήμης καταδεικνύουν την απόλυτη και αδιαμφισβήτητη αξία της ανθρώπινης ζωής.

Στις εκδηλώσεις ενθύμησης και απονομής τιμών στους λιγνιτωρύχους που εργάζονται με αυταπάρνηση, αίσθημα ευθύνης και απαράμιλλο επαγγελματισμό, παραβρέθηκαν εκπροσωπώντας το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, Αντώνης Καρράς και ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Μανιάτης.