Κίνηση μεγάλης πολιτικής σημασίας: Ο Χάρης Δούκας επικεφαλής της προοδευτικής αντιπολίτευσης για την προεδρία της ΚΕΔΕ!

Κίνηση μεγάλης πολιτικής σημασίας: Ο Χάρης Δούκας επικεφαλής της προοδευτικής αντιπολίτευσης για την προεδρία της ΚΕΔΕ!
Δευτέρα, 18/12/2023 - 06:28

Διαθέτει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Κώστα Ζαχαριάδη και της Νέας Αριστεράς- Πολύ αρνητικοί οι συσχετισμοί, αλλά ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων θα παλέψει για την έκπληξη!

Ο κύβος ερρίφθη: Ο Χάρης Δούκας θα διεκδικήσει την ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε μια κίνηση μεγάλης πολιτικής σημασίας, καθώς δείχνει πως φιλοδοξία του δεν αποτελεί απλώς να αλλάξει την Αθήνα, αλλά και να δημιουργήσει ένα διαφορετικό πλαίσιο για την Αυτοδιοίκηση, διεκδικώντας πόρους και αρμοδιότητες από την κεντρική εξουσία.

Η υποψηφιότητα Δούκα θα έχει τη στήριξη των μελών της ΚΕΔΕ που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ήδη έχει τοποθετηθεί επί του θέματος ο Κώστας Ζαχαριάδης, επικεφαλής των δυνάμεων της Κουμουνδούρου στο Δήμο Αθήνας, λαμβάνοντας σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης και τη σύμφωνη γνώμη του γραφείου προέδρου. Ως γνωστόν, ο Κώστας Ζαχαριάδης έχει ταχθεί προεκλογικά υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων και αυτή τη στρατηγική ακολουθεί με απόλυτη συνέπεια, παρότι η Χαριλάου Τρικούπη δεν έδειχνε την αντίστοιχη συνέπεια. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, το προσεχές διάστημα να υπάρχει και σχετική συνάντηση Δούκα με Ζαχαριάδη προκειμένου να επισημοποιηθεί η συνεργασία για την ηγεσία της ΚΕΔΕ, ενώ την υποψηφιότητα του νεοεκλεγμένου Δημάρχου Αθηναίων αναμένεται να στηρίξει και η Νέα Αριστερά.

Ο συσχετισμός δύναμης στην ΚΕΔΕ είναι καταφανώς υπέρ της ΝΔ, ο Χάρης Δούκας, ωστόσο, εκτιμά ότι μπορεί υπό προϋποθέσεις να πετύχει την απόλυτη ανατροπή, όπως και με την επικράτησή του στο Δήμο Αθηναίων.

Με δεδομένο ότι στην ψηφοφορία υπάρχει κάλπη (και άρα μυστική ψήφος) εκτιμάται ότι μπορεί να γίνει η ...σούπερ έκπληξη, δεδομένων και της μεγάλης γκρίνιας που επικρατεί στο "γαλάζιο" στρατόπεδο, λόγω και των πολλών φιλοδοξιών που υπάρχουν!

ΥΓ: Η πολιτική σημασία της κοινής καθόδου είναι αυτονόητη, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε ανάλογο περιστατικό και ενώ οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά αναμένονται ραγδαίες μετά τις ευρωεκλογές!