«Ανάγκη ίδρυσης νέου κόμματος της κεντροαριστεράς»: Αυξάνονται αλματωδώς οι υποστηρικτές του- Τι δείχνουν νέες μετρήσεις!

«Ανάγκη ίδρυσης νέου κόμματος της κεντροαριστεράς»: Αυξάνονται αλματωδώς οι υποστηρικτές του- Τι δείχνουν νέες μετρήσεις!
Τετάρτη, 29/11/2023 - 06:35

Κεντρικό ζητούμενο αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μετατραπεί στο βασικό (πραγματικό) αντίπαλο της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη! -Τι θα κάνει το κόμμα υπό τον Αλ. Χαρίτση.

Η ρευστοποίηση του χώρου της προοδευτικής αντιπολίτευσης συνεχίζεται, με επίκεντρο τις τάσεις αποσυσπείρωσης και αποσταθεροποίησης στον ΣΥΡΙΖΑ! Το ΠΑΣΟΚ αργά αλλά σταθερά αναδεικνύεται δημοσκοπικά σε δεύτερο κόμμα, την ίδια στιγμή που το ΚΚΕ εμφανίζει δυναμική ακόμα και τρίτου κόμματος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νέα διάσπαση αντιμετωπίζει και νέα προβλήματα.

Μεγάλο ζητούμενο στο συγκεκριμένο χώρο είναι αν το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει στις ευρωεκλογές να συγκεντρώσει ένα ποσοστό πέριξ του 20% -και κατά προτίμηση πάνω από αυτό- ώστε να πείσει ότι μπορεί να διεκδικήσει στις εθνικές εκλογές του 2027 την εξουσία από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εφόσον το πετύχει θα πολλαπλασιαστεί η δυναμική του και (αναλόγως και του ποσοστού που θα λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης) θα αποτελέσει το βασικό πόλο εναλλαγής στην εξουσία, μέσα και από την ανασύνθεση των δυνάμεων του χώρου.

Μεγάλο ερώτημα είναι τι θα πετύχει και το σχήμα που θα συγκροτήσουν οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Χαρίτση. Στην παρούσα φάση, πάντως, το ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει να πετυχαίνει το στόχο του εναλλακτικού πόλου προς τη ΝΔ, με αποτέλεσμα το τοπίο στο χρόνο της προοδευτικής αντιπολίτευσης να μοιάζει με κινούμενη άμμο.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, επιμένουν πως στις μετρήσεις που διεξάγονται το αίτημα για ίδρυση νέου κόμματος στο χώρο της κεντροαριστεράς συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά- ίσως μεγαλύτερα από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ...