Στον αέρα ο πολιτικός σχεδιασμός του πρωθυπουργού- Έρμαιο των αποκαλύψεων το Μαξίμου

Στον αέρα ο πολιτικός σχεδιασμός του πρωθυπουργού- Έρμαιο των αποκαλύψεων το Μαξίμου
Τρίτη, 15/11/2022 - 11:30

Την έναρξη της προεκλογικής περιόδου σηματοδότησε η ομιλία Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, μέσα σε τοξικό και επικίνδυνο για την ομαλότητα πολιτικό κλίμα!

Την προεκλογική στρατηγική του, που δυναμιτίζει ακόμα περισσότερο το πολιτικό κλίμα στη χώρα, ξεδίπλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολώνει με ακραίο τρόπο την κατάσταση με την αξιωματική αντιπολίτευση, επιδιώκοντας τη συσπείρωση του σκληρού πυρήνα της βάσης του κόμματός του και την αποτροπή δημοσίων διαφωνιών βουλευτών του για το θέμα των παρακολουθήσεων, ενώ εντάσσει στην προεκλογική αντιπαράθεση και τα εθνικά θέματα, αφήνοντας αιχμές για "μειωμένη εθνική συνείδηση" για τους αντιπάλους του.

Ο πρωθυπουργός, επίσης, για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα δεν μίλησε για εκλογές προς το τέλος της θητείας της κυβέρνησης ή, έστω, την άνοιξη.

Είναι σαφές πως και ο ίδιος αυτή τη στιγμή και με το κλίμα που επικρατεί πως δεν μπορεί να προχωρήσει σε προγραμματισμό και πως ο πολιτικός του σχεδιασμός είναι στον αέρα.Οι συνεχείς αποκαλύψεις για το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών λειτουργούν αποτρεπτικά ως τη διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη στην πορεία προς τις κάλπες και ίσως είναι αυτές που θα οδηγήσουν στον καθορισμό της ημερομηνίας των εκλογών και όχι "τα θέλω" του Μαξίμου.

Σημαντική εξέλιξη και η έκθεση της Morgan Stanley δεν αποκλείει τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα λόγω των υποκλοπών, ενώ παραπέμπει τη λήψη της επενδυτικής βαθμίδας όχι πριν το 2024, πιέζοντας εμμέσως για προσφυγή σε εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι εξελίξεις, ωστόσο, στο σκάνδαλο των υποκλοπών αναμένονται ραγδαίες, με νέες αποκαλύψεις το αργότερο έως την προσεχή Κυριακή, γεγονός που θα φέρει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την κυβέρνηση που επιζητεί υτόπο να αλλάξει την ατζέντα, αλλά χωρίς να το κατορθώνει!