Σκάνδαλο υποκλοπών: Προς ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις- Σύγκρουση Μητσοτάκη με Τσίπρα στη Βουλή

Σκάνδαλο υποκλοπών: Προς ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις- Σύγκρουση Μητσοτάκη με Τσίπρα στη Βουλή
Κυριακή, 13/11/2022 - 09:23

Στο τραπέζι εκλογές τον Ιανουάριο, αλλά και αίτημα του πρωθυπουργού για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση- Επιβεβαίωση του iEnergeia.gr.

Ραγδαίες εξελίξεις επιφέρει στο πολιτικό πεδίο το μείζον σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, μετά και τις νέες αποκαλύψεις.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα (είχε αποφύγει να απαντήσει την Παρασκευή σε σχετική ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα), με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για απαγόρευση των λογισμικών παρακολούθησης στη χώρα. Η αντιπαράθεσή του με τον Αλέξη Τσίπρα θεωρείται δεδομένη, όπως άλλωστε και με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στο τραπέζι του Μαξίμου έχει πέσει –όπως προκύπτει και από το ρεπορτάζ των κορυφαίων κυριακάτικων εφημερίδων, της «Καθημερινής» και του «Βήματος»- και το ενδεχόμενο πρόωρων πολιτικών εξελίξεων, με το στήσιμο κάλπης τον Ιανουάριο, ακόμα ίσως και πριν τα Χριστούγεννα, αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού που συνήθως προγραμματίζεται για τις 18 Δεκεμβρίου.

Στο τραπέζι, επίσης, έχει πέσει και το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για την κυβέρνησή του, παρότι ακολουθεί η ψήφιση του προϋπολογισμού στα μέσα Δεκεμβρίου. Κίνηση που αν συμβεί θα στοχεύει να αφοπλίσει τους υπουργούς και τους βουλευτές της ΝΔ που σκέφτονται να διαφοροποιηθούν δημοσίως-πχ στο Μαξίμου περιμένουν με αγωνία την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά στις 7 Δεκεμβρίου.

Ιδιαίτερο δε ενδιαφέρον εμφανίζει ότι η παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Δένδια, ο οποίος αποτελεί και τον υπ΄αριθμόν ένα «δελφίνο» στο κυβερνόν κόμμα, καθώς ξένες χώρες ανησυχούν για καταγραφή συνομιλιών των διπλωματικών τους αρχών με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, τη στιγμή που δεν έχει υπάρξει αντίστοιχη κινητοποίηση από το μέγαρο Μαξίμου.

Οι παραπάνω εξελίξεις, βεβαίως, αποτελούν πλήρη επιβεβαίωση του iEnergeia.gr, που από τις 7 Νοεμβρίου έχει αποκαλύψει πως στο τραπέζι του Μαξίμου έχει πέσει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, ενώ είχε αναφερθεί και στο ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για την κυβέρνησή του.