Πόλωση άνευ ορίων μέχρι τις εκλογές!

Πόλωση άνευ ορίων μέχρι τις εκλογές!
Δευτέρα, 29/08/2022 - 07:08

Η κυβέρνηση επενδύει στη σύγκρουση και η αξιωματική αντιπολίτευση σηκώνει το γάντι.

Σύγκρουση εκτός ορίων αναμένεται έως τις κάλπες, όποτε και αν αυτές στηθούν, μετά το νέο τοπίο που δημιουργεί το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών.

Η κυβέρνηση, όπως έδειξε και η συζήτηση στη Βουλή, επενδύει στη σύγκρουση με την αντιπολίτευση, ενώ επιστρατεύει τη θεωρία της «υπονόμευσης από τα συμφέροντα» αλλά και της «υπονόμευσης από Ρωσία και Τουρκία». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιμείνει στη σύγκριση με τη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στη θεωρία πως μια «αδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας θα είναι ευάλωτη στα συμφέροντα».

Ο Αλέξης Τσίπρας, που στη Βουλή –απόντος του Νίκου Ανδρουλάκη-εμφανίστηκε ως ο φυσικός ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης, θα επικεντρώσει στην περαιτέρω φθορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βγαίνει προσωπικά πληγωμένος από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ήδη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί σε «θεσμικό ανένδοτο», ενώ φέρεται να εκτιμά πως η ακρίβεια μαζί με τις δημοσκοπήσεις θα δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει μεν κέρδη από την παρακολούθηση του αρχηγού του, είναι όμως φανερό πως δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά πράγματα αν μείνει μόνο να περιμένει κέρδη από τη συμπάθεια προς τον Ανδρουλάκη.

Στο νέο πεδίο που δημιουργείται η εθνική συνεννόηση δεν μπορεί να ευδοκιμήσει, τη στιγμή μάλιστα που οι προκλήσεις για τη χώρα είναι πολύ μεγάλες σε όλα τα επίπεδα. Και όλα δείχνουν πως η χώρα πολύ δύσκολα θα αποφύγει τις διπλές ή και τις τριπλές κάλπες, όποτε και αν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να προσφύγει σε αυτές.

Τώρα πότε θα στηθούν οι κάλπες; Ο πρωθυπουργός στη Βουλή ήταν κάθετος, προς το τέλος της ολοκλήρωσης της τετραετίας. Στην αντιπολίτευση δίνουν λίγες πιθανότητες για τον Οκτώβριο καιπολύ περισσότερες για τον Μάρτιο!