Ρευστό πολιτικό τοπίο δημιουργούν παρακολουθήσεις και ακρίβεια

Ρευστό πολιτικό τοπίο δημιουργούν παρακολουθήσεις και ακρίβεια
Σάββατο, 27/08/2022 - 08:33

Φθορά της κυβέρνησης δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις – Τη Δευτέρα η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Ως «πρόβα τζενεράλε» για την πολιτική πόλωση που θα κυριαρχήσει στη χώρα έως τις κάλπες εκλαμβάνεται η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Παρασκευή στη Βουλή.

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν φθορά της κυβέρνησης και μείωση της ψαλίδας, με την υπόθεση των υποκλοπών να προστίθεται στην πίεση της κοινωνίας από την ακρίβεια σε όλα τα επίπεδα και να κοστίζει στο μέγαρο Μαξίμου. Ασφαλείς δημοσκοπήσεις, ωστόσο, θα υπάρξουν στα τέλη Σεπτεμβρίου, για πολλούς λόγους. Πρώτον, τον Αύγουστο δεν γίνονται ποτέ δημοσκοπήσεις, καθώς ο κόσμος είναι διακοπές. Δεύτερον, τα δύσκολα για τον οικογενειακό προγραμματισμό ξεκινούν μετά την επιστροφή από τις διακοπές, κυρίως από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Τρίτον, γιατί δεν έχει συνυπολογιστεί η παρουσία των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ και οι εξαγγελίες-κυρίως του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και τέταρτον, γιατί η δυσωδία από την υπόθεση των παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων μόλις ξεκίνησε!

Το πολιτικό τοπίο, ωστόσο, είναι απολύτως ρευστό:

-Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεμείνει από πολιτικούς συμμάχους, καθώς το ΠΑΣΟΚ αποκλείει κάθε πιθανότητα συνεργασίας μαζί του μετά την παρακολούθηση του κινητού του αρχηγού του.

-Η αντιπολίτευση κάνει μέτωπο στο θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής.

-Στελέχη του λεγόμενου «κέντρου», με κορυφαία περίπτωση τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όχι απλώς κόβουν γέφυρες με τον πρωθυπουργό, αλλά έρχονται και σε ανοιχτή σύγκρουση μαζί του!

-Εξωθεσμικά κέντρα διαβλέποντας αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές αναζητούν λύσεις σε τρίτο πρόσωπο για την πρωθυπουργία!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή υπήρξε κάθετος πως δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, καθώς η χώρα θα οδηγηθεί σε πολιτική αστάθεια. Η αντιπολίτευση επιμένει πως η πολιτική αστάθεια που δημιουργεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που επιφέρει πολιτικές εξελίξεις και ανατροπές, όποτε και αν στηθούν οι κάλπες.

Το «παιχνίδι» τώρα ξεκινά και ο δύσκολος χειμώνας σε ενέργεια και πληθωρισμό θα το καθιστούν ασφαλώς όλο και πιο απρόοπτο!