Μας προετοιμάζουν για διακοπές ρεύματος και στα σπίτια!

Μας προετοιμάζουν για διακοπές ρεύματος και στα σπίτια!
Τρίτη, 02/08/2022 - 08:07

«Ανοιγοκλείνει» (!) η κυβέρνηση το θέμα να υπάρχουν περικοπές ηλεκτροδότησης και στα λαϊκά νοικοκυριά από το φθινόπωρο και μετά!

Τη Δευτέρα, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αφού διέψευσε το ενδεχόμενο, εν συνεχεία πρόσθεσε: «Εχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο χειμώνα, έχουμε μπροστά μας αχαρτογράφητα νερά και σε ό,τι αφορά τις τιμές, αλλά και σε ό,τι αφορά την επάρκεια και γι' αυτό οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε, για να μην έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα». Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να κάνει λόγο «για ακόμα πιο δύσκολες μέρες».

Σε χαμηλότερους τόνους από τον υπουργό Ενέργειας την Κυριακή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επιχειρεί να καθησυχάσει και επιδιώκει να προειδοποιήσει, καθώς η «ώρα της κρίσης» πλησιάζει και το μέγαρο Μαξίμου δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από ανόητα Success Story!

Ούτε δυο εβδομάδες από τότε που η κυβέρνηση μας διαβεβαίωνε πως δεν υπάρχει θέμα με την επάρκεια ρεύματος και τώρα σιγά-σιγά αρχίζει να παραδέχεται τη σκληρή πραγματικότητα. Χωρίς υποχρεωτικές περικοπές (πέρα από τις αστειότητες ο κάθε Δήμος να κλείσει μια στις δέκα λάμπες-αν οι αρμόδιοι είχαν επαφή με τη πραγματικότητα θα ήξεραν χρόνια τώρα οι Δήμοι έχουν καμένες κάθε τόσο και δυο και τρεις λάμπες) η περικοπή στην κατανάλωση κατά 15% δεν βγαίνει.

Οι περικοπές στα νοικοκυριά ενδεχομένως θα είναι το τελευταίο μέτρο που θα ληφθεί, αλλά το ενδεχόμενο να ληφθεί είναι παραπάνω από υπαρκτό. Και οι περικοπές, μαζί με τις υψηλές τιμές ρεύματος και την ακρίβεια στα προϊόντα, αναμένεται να δημιουργήσουν από τον Σεπτέμβριο και μετά ένα πολύ θερμό κοινωνικό κλίμα.
Από το φθινόπωρο και μετά είναι πολύ πιθανό τίποτε να μην είναι το ίδιο-όσοκαι αν, ταυτόχρονα, θα δείχνει στην αρχή πως τίποτε δεν θα έχει αλλάξει!

Τελευταία τροποποίηση στις 02/08/2022 - 08:10